Jump to content

ne-vještak


blek

Preporučene objave

Sudski vještak je napravio procjenu kuće traljavo i brzinski što se vidi iz papira a još smo ga masno platili.Uglavnom nije na jednom mjestu dobro ni zbrojio,ukrao je 6m.kv.Zar sudski vještaci nebi trebali biti točni i precizni..Pošto je rad predao dan prije ročišta (a trebalo mu je 1,5god. da ga napravi)samo smo se izjasnili da ga ne prihvaćamo realnog ni cijenom..još kad smo vidili podrobnije greške..Pošto mi je uskoro ročište,da li se može tražiti novo vještačenje a ovo poništi jer nije matematički ispravno?Zašto da plaćamo opet nešto ako netko ne radi svoj posao kako treba? I dali postoji neka služba na sudu kojoj bismo se žalili na njegov rad-pa će možda drugi put paziti da ljude ne obeštećuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Pismenim podneskom najmanje u dva primjerka zatražite dopunu nalaza vještaka .Tražite da vještak pismeno obrazloži one stavke koje smatrate da nisu točne i precizne .

Kod cijena trebate paziti da li je izvršio analizu cijena i na temelju čega (postoje pravilnici o cijenama , bilteni )

 

Neka vještak obrazloži metodu vještačeja , dokumentaciju na temelju koje je izvršio vještačenje i izradio nalaz . Zatražite da vještak prisutvuje ročištu i obrazloži svoj nalaz .

U slučaju odbijanja vještaka da na ročištu odgovori na Vaša pitanja smatra se da Vam nije data mogućnost raspravljanja pred sudom što predstavlja bitnu povredu odredaba parničnog postupka koju ćete isticati u eventualnoj žalbi .

 

U podnesku sudu istaknite sve te nedostatke i osporavajte takav nalaz .Vi ste platili izradu ,pa zaslužujete stručni nalaz.

Vještak treba u rješenju o imenovanju dobiti precizan zadatak.

Vještak treba biti izabran prvenstveno sa liste sudskih vještaka i treba dokazati da je osiguran za eventualnu štetu koju će prouzročiti nekompetetnnim vjaštačenjem.

Nalaz vještaka bez toga slobodno odbijte .Vi imate pravo tražiti i izuzeće vještaka ako niste zadovoljni osobom

vještaka iz istih razloga radi kojih se treži i izuzeće suca.Radi kratkog roka za razmatranje nalaza možete tražiti i odgodu ročišta .

 

Za zakazano ročište pripremite si pitanja koja bi mogli postavljati vještaku.

 

Ponekad postoji sprega između vještaka i suca ,ponekad će sudac linijom manjeg otpora pokloniti vjeru nezakonitom nalazu vještaka i donijeti nezakonitu odluku .Vjerujte ne vrište svi badava na pravosuđe.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Biltene i tržišne cijene za pojedina vještačenja pokušajte ukucati u Google-tražilicu .

 

2. Prema novom pravilniku osudskim vještacima , vještaci trebaju pružiti dokaz da su osigurani od odgovornosti za štetu -provjerite to na žzpanijskom sudu koji postavlja vještaka ili na onom sudu koji imenuje vještaka ne iz liste stalnih sudskih vještaka .Vi tražite od suda da predmet dodijeli vještaku koji ima i taj uvjet .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija