Jump to content

izvanredan otkaz


stela89

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim da mi netko pomogne.Radim u istoj firmi 9 godina,zadnjih godinu dana isplata plaće je neredovita.Na kraju 12 mjeseca dobili smo isplatu plaće za 10 i 11 mjesec.Prema ugovoru plaća nam mora biti isplaćena do 15-og u mjesecu za prošli mjesec.Do danas još nam nije isplaćena za 1 mj a obračun plaće dobili smo još prošli tjedan,naravno na listiću nema datuma.Odlučila sam dati izvanredan otkaz,da li je to moguće s obzirom na neisplatu plaće.I ako mi danas nekim čudom uplate plaću da li još uvijek mogu dati izvanredni ili on više ne vrijedi jer bi mi zakašnjelu plaću uplatili.

hvala puno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neisplatom plaće poslodavac krši Vaša temeljna prava iz radnog odnosa te ukoliko bi dali izvanredni otkaz Ugovora o radu na temelju te činjenice isti bi bio opravdan. Ono što je bitno je rok od 15 dana od saznanja za činjenicu na kojoj se otkaz temelji.

Kako Vama u Ugovoru o radu piše da je poslodavac dužan isplatiti plaću do 15., rok u kojemu bi mogli dati izvanredni otkaz je do 30. isti mjesec.

Otkaz obavezno poslati poštom preporučeno s povratnicom. U slučaju da Vam danas uplate plaću, otkaz bi svejedno bio opravdan jer je poslodavac prekršio rok iz Vašeg Ugovora (i iz Zkona o radu) a vi otkaz temeljite na činjenici da do 15. u mjesecu nije isplaćena plača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija