Jump to content

molim vas brzi savjet


martin18

Preporučene objave

Moja je šukunbaka kupila zemljište u državnom vlasništvu, u gruntovnici je još uvijek ona vlasnik, a u katastru kao njezin prapraunuk upisan sam ja i katastar je uredno evidentiran. Imam i dokument kojim je zemljište kupljeno od strane moje šukunbake za 10 000 ondašnjih dinara.

Nedavno sam dobio rješenje države kojom se ona upisuje kao vlasnik na to zemljište zbog društvene zajednice. Žalio sam se na rješenje, ali odgovora niotkuda, može li se ovaj problem riješiti i kako? molim vas brzi odogovor. Zahvaljujem unaprijed. :place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovanje,

ako imate dokaz da je vaša šukunbaba kupila sporno zemljište i uredno se uknjižila u zemljišne knjige ,vjerojatno i kao posjednik ,onda se još jedamput obratite dopisom (sa kopijom dokaza iz kojeg će biti vidljivo da je to vaša šukunbaba kupila )onome ko vam je izdao riješenje da se na isto zemljište uknjižuje država, obavezno pošaljite preporučeno sa povratnicom.ako vam se ne očituju u roku 15 dana moraćete podnesti sudu TUŽBU RADI UTVRĐENJA PRAVA VLASNIŠTVA,te ujedno zatražiti u istoj ZABRANU RASPOLAGANJA I OTUĐENJA,I ZABILJEŽBU SPORA .dalje Vas čeka duuuuugo natezanje,puno ročišta a trošak da i ne spominjem,nažalost to je stvarnost našeg pravosuđa :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako sam razumio dobili ste prvostupansjko rješenje u zemljišno-knjižnom postupku (oznaka rješenja Z)o upisu-uknjižbi prava vlasništva na rh.državno odvjetništvo zastupa rh.Ispravno ste uložili žalbu i ona je sada upućena u županijski sud kao drugostupanjski u kojem sudac pojedinac rješava u zemljišno-knjižnim stvarima.Koji je pravni osnov upisa rh čl. 362.st.3. Zakona o vlasništvu i dr.stv.pravima,ili čl. 3. zakona o poljoprivrednom zemljištu (stari zakon)odnosno članak 16. zakona o šumama iz 1990.oVO SU NAIME pravni osnovi koje rh odnosno DO KORISTE ZA UPIS PRAVA VLASNIŠTVA NA RH U NEVIĐENIM RAZMJERIMA POSLJEDNIH GODINA.ako i drugostupanjski sud odluči kao i prvostupanjski obvezno uložite reviziju (u ovom slučaju se podnosi tkz. izvanredna revizija iz čl. 382.st.2 ZPP,ISTODOBNO I USTAVNU TUŽBU JE JE ISTI ROK 30 DANA PA AKO REVIZIJA BUDE EVENTUALNO NEDOPUŠTENA NEĆE proteći rok od 30 dana za ustavnu tužbu.zabilježba se prilikom žalbe po službenoj dužnosti provodi u zk.VRLO JE KOMPLICIRANO PA DA NE MUDRUJEM MORATE IMATI ADEKVATNU STRUČNU POMOĆ I IZ FORMALNIH RAZLOGA JER REVIZIJU MOŽE PODNIJETI SAMO OSOBA S POLOŽENIM PRAVOS. ISPITOM

OVO SVE POD UVJETOM DA SAM DOBRO RAZUMIO O KOJEM PREDMETU SE RADI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija