Jump to content

plaćanje alimentacije


ELONA

Preporučene objave

Molim Vas za odgovore, mišljenja, savjete.. -pomoć!

Bivša supruga i ja smo službeno rastavljeni 2 godine, iako je zatražila rastavu nije i podjelu imovine. sada sam ja pokrenuo postupak. (nismo uspijeli podijeliti se sporazumno, jer Ona želi da se svog dijela odreknem u korist djeteta) Njoj je dodjeljeno skrbništvo i meni određena alimentacija u iznosu od 1.060,00 kn (na plaću cca 5.500, kn)za našeg sada 14ogodišnjeg sina. Bivša supruga izbiva iz kuće više od mene, a s djetotom provodi manje vremena no ja, ne kuha mu ništa više no ja... ravnopravno djelimo gotove sve troškove u kućanstvu. pitam se je li to pravedno?? Znam da nije! sve bih dao za svoje djete ali sve dalje sve sam više siguran da me iskorištava i smije mi se iza leđa. Što mi je ćiniti? podići tužbu? tražiti smanjenje ili povrat preplate? Kada sam došao u Centar (misleći da tome služe) po savjet što učiniti jer mi djete govori da je nesretno zbog majčinog ponašanja, gospođa socijalni radik mi je rekla da nije ni čudo jer je to nezdrava situacija i ako volim svoje djete da ću izaći iz kuće, jer dok god djete ima sve, njih nije briga da li mu to pruža otac koji plaća i alimentaciju ili majka koja je skrbnik a nikada nije doma.

???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

suosjećam s vama i trenutno vam ni ja ne bi mogao reći ništa pametno...ista stvar ili slična bolje možda rečeno muči mene...ponekad su drugoj osobi važniji novci a dijetetovo zdravlje i obaveze oko njega prepušta drugima...ali tu smo ponekada nemoćni ...ne smijete samo nikad odustati...dajte za svoje dijete sve što možete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije joj dodijeljeno skrbništvo, oboje imate pravo roditeljske skrbi kao i prije. Dijete je samo povjereno majci na zajednički život (iako je zajednički s točke gledišta djeteta i sa njom i sa vama obzirom da živite upravo- zajedno s djetetom oboje).

 

"Predivan" ste odgovor CZSSa dobili: jeste li ih upitali znači li taj savjet da će, kao oni koji donose stručno mišljenje i daju ga sudu, podržati onoga tko redovitije i učestalije skrbi o djetetu preporukom s kojim će roditeljem dijete nadalje živjeti (npr. vaše traženje nove odluke radi promijenjenih bitnih okolnosti))?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija