Jump to content

neažurnost fine u deblokadi računa


parni

Preporučene objave

Račun u tvrtki mi je bio blokiran zbog ovrhe porezne uprave u vrijednosti od 25000 kuna. Već 25 dana na računa imam 30000 kuna, ali ih FINA zbog neorganiziranosti i neažurnosti nikako da prebaci na račun porezne uprave. Tako da mi je račun i dalje u blokadi. U međuvremenu mi leasing kuća prijeti raskidom ugovora i da će mi zaplijeniti vozilo ako ne platim u roku. Porezna mi i dalje računa kamate na ovaj iznos, da ne govorim o dobavljačima koji su mi obustavili isporuku robe. Poslao sam i službeni dopis FINI da mi odblokira račun, ali nemam odgovora već 15 dana. Što da radim ako mi leasing kuća odnese vozilo imam li pravo tražiti naknadu štete od fine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imali smo sličnu situaciju, s tim da nije bila u pitanju FINA već banka. Uglavnom ispalo je da nije do banke već do porezne. Banka je rezervirala novac u iznosu ovrhe i čekala da porezna pošalje nekakav nalog ili tako nešto, a porezna to nije poslala jer postoji nekakav period od 15 ili 30 dana (zaboravio sam koliko točno)...

Desilo nam se da je banka "uzela" novac, a porezna je čekala da istekne navedeni period i uredno je računala kamate za taj period. Šef je sjeo bankarima na vrat i na kraju su oni zvali poreznu i tražili da se pošalje taj nalog za preuzimanje novca što prije, sve skupa je opet trajalo 7-8 dana.

Zaključak je bio da smo trebali platiti direktno poreznoj pa ne bi bilo čekanja. Što je opet neizvedivo jer novac mora proći preko žiro računa, a onog trena kad sjedne na žiro banka ga "rezervira" za poreznu...

 

U svakom slučaju sretno ti bilo! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vam je račun u banci ( a vjerujem da je ) u tom slučaju fina je od male pomoći. Blokada računa je ionako druga stvar od ovrhe i trebali ste odmah kontaktirati poreznu radi dogovora oko naplate duga ( u principu traže jedno sredstvo osiguranja odnosno jednokratnu uplatu 20% iznosa duga radi prestanka daljnje blokade, a možete zatražiti i otplatu poreznog duga u obrocima, odnosno druge mogućnosti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija