Jump to content

hitno, pomoć


liliana1111

Preporučene objave

Brat je prije 1,5 god. otišao u profesionalnu mirovinu na osnovu rada u policiji.Od 12. mjeseca 91. bio je pripadnik HV i demobiliziran je sa činom stožerni narednik 92. god.

tada mu je referent u HZMO rekao da će ponovno izračunati mirovu kada dobije sve iz Karlovca. Kako do danas to nije napravljeno brat je zvao Karlovac. Nakon što je brat zvao Karlovac, rećeno mu je da zahtjev treba podnijeti Mirovinsko što se tiče njegove pripadnosti i čina a do danas ga nitko nije podnio.Danas je bio u HZMO i saznao da je referent napravio zahtjev prije godinu i pol ali ga nikada nije poslao u Karlovac.Kako mu je prije par mjeseci ukinut HRVI navodno nije imao dovoljno papira/ i umanjena mirovina za 500,00 kn, molim pomoć, savjet što treba uraditi. Za deset dana kreće u dnevnu bolnicu jer mu se stanje pogoršalo.

Očajan je i osjeća se izmanipuliran. Pravnik na HZMO danas mu je rekao da napiše žalbu, te da neće moći ostvariti nikakove zaostatke, iako je referent načinio propust.

Mući nas i to što neznamo po kom činu mu je trebala biti obračunata mirovina, dali desetnik /tu dužnost je obnašao / a demobilizacijom mu je ukazom dodjeljen čin stožerni narednik.

Zahvaljujem svima koji ulože trud da pomognu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

liliana1111 je napisao:

Danas je bio u HZMO i saznao da je referent napravio zahtjev prije godinu i pol ali ga nikada nije poslao u Karlovac.Kako mu je prije par mjeseci ukinut HRVI navodno nije imao dovoljno papira/ i umanjena mirovina za 500,00 kn, molim pomoć, savjet što treba uraditi. Za deset dana kreće u dnevnu bolnicu jer mu se stanje pogoršalo.

 

 

Što se tiče mirovinskog i statusa hrvi-a , misrovinsko ne određuje isti status već to radi posebna komisija ministarstva branitelja.

Ako je imao status hrvi-a po osnovu oboljenja ot ptsp-a vaš brat je trebao znati da podlježe stalnim revizijama pa čak i ako dobije status trajno.

 

po ovome što ste napisli razumio sam da je vaš brat imao status hrvi-a i da mu je po istome statusu bila i mirovina ali da je status izgubio. Zato što je izgubio status nije krivo mirovinsko već komisija za određivanje istog statusa.

 

Vaš brat mora imati ne prekinuti kontinuitet liječenja, svake godine barem jedna dnevna bolnica, 10-setak kontrola, 30-setak grupnih psihoterapija, možda i koje psihotestiranje a po potrebi i hospitalizacija na odjelu psihijatrije. Ako ima takav ili sličan kontinuitet liječenja neće imati problema kod bilo kojih revizija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija