Jump to content

ozljeda na radu


ivanka25

Preporučene objave

Ciao!

Trebam savjet vezano za bolovanje i liječenje ozljede na radu.

Naime, već sam 5 mjeseci na bolovanju zbog ozljede koljena,koje moram operirati,na termin sam morala dugo čekati.

Prije mjesec dana komisija mi je odobrila bolovanje do datuma operacije. Sve troškove podnosi hzzo, s obzirom da sam se ozljedila na radu. Međutim,u pripremama za operaciju, otkriven mi je problem sa plućima,pa sam upućena u bolnicu na pretrage,par dana. Sada,moja doktorica medicine rada želi prekinuti bolovanje zbog ozljede na radu,na tih 3-4 dana koliko ću biti u bolnici,i otvoriti obično bolovanje. Naravno, s obzirom da nemam dopunsko osiguranje, bolnicu ću morati i platiti.Ima li to smisla,ako je komisija već odobrila bolovanje,i ako je ovaj tretman u bolnici indirektno ,ali ipak vezan za liječenje,tj.operaciju koljena?

:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim znalce za pomoć?

Supruga mi je zaposlena u banci petnaest godina,iako ima VSS obavlja poslove šalterskog operatera.Prije godinu i pol dana doživjela je oružanu pljačku na radnom mjestu te od tada ne spava,ne može funkcionirati ni u jednom segmentu.Dva mjeseca je bila na bolovanju,diagnosticiran joj je PTSP i kronična depresija.Psihijatar je mišljenja da više nije sposobna obavljati taj posao,al u banci joj ne nude promjenu radnoga mjesta.U međuvremenu došlo joj je do pogoršanja bolesti te je sada stalno na bolovanju.Kakva su joj prava,ima li pravo na odštetu?Ima li prava na invalidsku mirovinu uz obvezu banke da joj daje rentu.......

Unaprijed Vam zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon 6 mjeseci neprekidnog bolovanja, a prema potrebi i prije ona može biti upućena na vještačenje kod HZMO po pitanju okolnosti vezanih uz invalidsku mirovinu, pa o tome probajte vidjeti opcije s izabranim doktorom.

 

O nekakvoj renti banke, teško je i nezahvalno govoriti i za tako nešto vam je potrebna ovlaštena i stručna pomoć pa u svakom slučaju preporučam barem kozultacije s nekim od odvjetnika koji će procjeniti situaciju, za početak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija