Jump to content

Zastara ili obveza nasljednika


Gnjevnicus

Preporučene objave

Otac je 27. studenog 2007. godine dobio fakturu za plaćanje naručene nekakve knjige preko poštanske ponude tzv. renomirane knjižare koja putem pošte na kućnu adresu šalje ponude za klub čitatelja iste. Kako on živi u istom domaćinstvu samnom, a ja o tom nisam imao pojma, otac je u međuvremenu umro (2009. u veljači), te se sad ista knjižara već nekoliko puta običnim pismom javila sama, pa preko agencije za utjerivanje dugova, danas sa posljednjom opomenom prije utuživanja, za podmirenje duga.

Da li to potraživanje zastarijeva za 3 godine ili 5, od datuma na fakturi, i ako stvar završi tužbom na udu, da li ću ja, kao njegov (očev) nasljednik imati obvezu nadoknaditi dug i ostale sudske i ine troškove, ili je to potraživanje u zastari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara potraživanja nastupa nakon tri godine, pa ako "renomirana knjižara" odluči pokrenuti postupak ovrhe, vi istaknite prigovor zastare potraživanja, kao i da je dužnik preminuo.. Dug niste naslijedili budući nikad ni nije ušao u imovinu ostavitelja, naime koliko sam shvatila oni traže od vašeg pok. oca da plati budući su s njim zaključili ugovor. Mislim da nemate razloga za brigu :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija