Jump to content

Zagrebparking- ročište zastara ili???


plumica

Preporučene objave

Molim lijepo pomoć. U 5.mj 2007. god suprug je dobio prijedlog za ovrhu od jav.bilj za kaznu zagrebparingu od 360,00 kn.U prilogu je dokaz-ovjerovljen izvadak iz poslovnih knjiga Zagrebparkinga za 1)kaznu od 06.mj 2003, i 2) od 07.mj 2003.U prilogu nema nekakve cedulje, zapisnika bilo čega iz čega je vidljivo temeljem kojeg dokumenta je proknjižena kazna.Dakle neko može prilikom upisa upisati i krivi broj.Muž se ne sjeća cedulje za kaznu,opomene ničega do ovog prijedloga za ovrhu. Napominjem da ne živimo u Zagrebu i rijetko idemo u Zg autom. Iz opisa nije ni vidljivo o kakvoj je kazni riječ.Piše samo kazna.

Nakon toga pišemo prigovor na to rješ. o ovrsi i šaljemo jav.bilj.sa 04.06.2007.( imam povratnicu od pošte).U prigovoru pišemo da se ne sjeća počinjenog nekakvog prekršaja, te da mu se daju na uvid vjerodostojni dokumenti iz kojih je vidljivo da je baš tog i tog dana baš to i to vozilo bilo u tom i tom prekršaju, te se pozivamo na još neka članke iz zak o obv. odnosima...

U 10. mj 2008.( sa 27.10) dobivamo rješ. opć.građ. suda u Zg.kojim se stavlja van snage rješ. o ovrsi donešeno od jav.bilj. i ukidaju se provedene radnje, a postupak će se nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.Po pravomoć tog rješ. predmet će biti dostavljen mjesno nadležnom opć. sudu. U obrazloženju dalje piše da je to doneseno primjenom čl.54.st.2.OZ( u to vrijeme zadnji NN 88/05). te dalje citiram" budući je citir. odredbom određeno da će se predmet dostaviti mjes. nadl.sudu, to je u smislu čl.47.st.1 zak,o parn. post.( zadnje NN 117/03), a u svezi s odredbom čl.19.OZ-a rješeno kao u toč.II izreke ovog rješ." Tu se nismo ništ žalili. I sad danas dolazi poziv od našeg opć suda na ročište, na glavnu raspravu. Kaj nam je sad za činit. Da li je to otišlo u zastaru?(Kazna je iz 2003. prijedlog ovrhe koji je odbijen od 14.05.2007.) Da li tražiti na uvid originalne dokumente od Zg. parkinga temeljem kojih su oni evidentirali kaznu? Ispričavam se na opširnosti, al bojim se da ak sve ne navedem nemate uvida kaj se događalo.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija