Jump to content

Prekršaj i osiguranje


itunes

Preporučene objave

Ako mi mozete samo razjasniti neke stvari,

Ovako,

Radio sam u jednom kaficu i bio sam parkirao auto do kafica gdje je zabranjeno parkiranje. Iza mene je bio takoder nepropisno parkiran motor, kojega sam ja kada sam isao preparkirati auto na dozvoljeno mjesto udario sa straznjim dijelom automobila. Motor je samo pao i na njemu nije bilo nikakvih tezih oštecenja. Ostrugao se lak na 2 mjesta:

na 1. mjestu se ostrugao po duzini 2 cm i po visini(širini) 0.5 cm a na drugome mjestu 3-4 cm po duzini i maksimalno 1 cm po visini(širini), i na jednom od 2 auspuha je doslovno bila jedna mala točkica veličine kao da ste taknuli kredom auspuh,a udebljenje je bilo jedva vidljivo. Takoder ostrugala se malo plastika na volanu sa strane-dio sa strane ručke(kao kad naslonite motor ili biciklu na zid sa volanom).

Ja sam vlasniku rekao da sam kriv i da cu podmiriti troskove, no medutim kako sam tu radio pa sam ga poznavao on je rekao da je sve u redu i da cemo se dogovoriti. No medutim kada je dosao ponovno nakon par dana od mene je trazio enormnu kolicinu novca za popravak tog motora-naime on je htio da mu ja sve sto je ostrugano zamjenim za novo( jedan auspuh od motora otprilike 7-8 tisuća kuna, plastika 3-4 tisuce itd.) na sto ja nisam pristao. Tada sam vidio da je povrsina ostruganog laka bila veća nego kada se dogodila nezgoda. Sada je iznosila nekih 7-8 kvadratnih cm sve skupa za oba dva mjesta. Nakon nekih otprilike 7 dana smo ispunili europsko izvjesce i posli u poslovnicu osiguranja ga predati.Ja sam uz izvjesce prilozio slike ostecenja i naglasio da su neka ostecenja veca nego sto su bila u pocetku. Tada je zaposlenica osiguranja slikala ostecenja na mom automobilu(malo udubljenje na prtljazniku). Na moje pitanje kako sada ide procedura odgovorila je da vlasnik tog motora mora odvesti motor na procjenu stete u drugo mjesto u ovlasteni servis gdje ce navodno doci i procjenitelj,a na moje pitanje da li procjenitelj moze doci ovdje i procijeniti stetu mi je odgovorila da bi procijenitelj dosao da motor nije pokretan. Kako ja sada mogu znati da vlasnik tog motora nije rekao procijenitelju jos neke stvari jer je 1 god prije ovoga pao s motora i malo ga ostetio. Takoder djelatnica osiguranja mi je rekla da ce oni mene obavjestiti, jer im je to duznost, kolika je procijenjena steta bila i da se ja mogu zaliti na tu procjenu preko njihovog vlastitog odvjetnika(radi se o euroherc osiguranju). Meni se nitko nije javio i ja sam skroz na to zaboravio, tek kada sam odveo registrirati automobil vidio sam da su mi odbili dio bonusa radi toga i tada sam pitao sluzbenicu kako je rijesen postupak i ona mi je rekla da je vlasnik tog motora dobio 5000 kn.

 

To je proslo, ali me sada zanima za ubuduce da li je moguće da se isplate toliki novci za toliko malu štetu,i zar nebi trebao dobiti neko pismo od osiguranja kako je to rijeseno, a takoder sam napisao u izvjestu da se motor nalazio 40 tak cm od auta a sprijeda nisam mogao jer se nalazila jedna tabla(mogao sam samo u rikverc) ako to ista znaci.

 

Hvala unaprijed! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Super ste dobro prošli.

 

Nepropisno ste parkirali vozilo i prouzročili prometnu nesreću, a kaznu niste platili.

 

Počinili ste drugom štetu od 5.000 kuna, a izgubili pretpostavljam 15% bonusa koje će te uspjeti vratiti za 3 godine, a sve vas je koštalo tek trećinu cijene vaše police bez bonusa.

 

Cijene rezervnih dijelova za motocikle su vrtoglavo visoke, kao i cijena rada, za opisana oštećenja 5.000 kuna nije puno novaca.

 

Sad opet nešto niste zadovoljni i htjeli bi nešto napraviti što muže koristiti i za ubuduće.

 

Vježbajte vožnju unatrag.

 

Ako vam je potrebna pomoć instruktori auto škola obučavaju i vozače koji već imaju vozačke dozvole, cijenik po satu obuke se nalazi u sjedištima njihovih auto škola.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija