Jump to content

sa 4 radna sata na 8 radnih sati


vukovar

Preporučene objave

Poštovani!

Moja prijateljica se zaposlila prije par godina kao voditelj računovodstva u jednoj osnovnoj školi i to na nepuno radno vrijeme - 20 sati tjedno.Kako ne stiže obavljati dnevne poslove u roku od 4 sata ostaje duže, te radi i puno radno vrijeme za koje nije plaćena,ravnatelj joj je odobrio da si uzme neplaćene slobodne dane ,ali kako je posao zahtjevan ne stiže da koristi ni svoj godišnji odmor kako treba ,a ne da još koristi slobodne dane.

Ravnatelj škole je slao nekoliko puta u ministarstvo zahtjev za produženje radnog vremena ali su oni ga odbijali.

Pa pita kako dalje jer ne želi da joj se posao nagomilava ako bude radila po zakonu ( 4 sata ),a sa neplaćenim danima ne može plaćati režije i ostale potrebe u životu.

Molim da joj pomognete sa Vašim savjetima kome da sse obrati i kako da razriješi svoju situaciju.

Hvala u njeno ime :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

bojim se da vaša prijateljica nema puno izbora. MZOŠ ne dozvoljava nova zapošljavanja niti povećanja radnog vremena postojećima, a za vratom nam dašće odavna prijetnja da će računovodstveni i svi poslovi osim prosvjetnih ići van iz škola, na servise. Vašoj prijateljici mogu reći naizgled glup savjet, ali samo naizgled: neka radi pošteno i u razumnom učinku onoliko vremena za koliko je plaćena. Ako u tom vremenu ne stiže, to više nije njen problem, jer ima škola i ravnatelja, zar ne? Pa neka on i dalje šalje zamolbe u MZOŠ i neka ne prihvaća odbijanje. Ako vaša prijateljica ne stiže izvršiti obveze svog radnog mjesta u radnom vremenu za koje je rad ugovorila, ravnatelj joj može platiti prekovremene sate. To je jako popularno u drugim dijelovima obrazovnog sustava, pa zašto ne i za računovođu? Ima ona učinkovito oružje u rukama - cijela škola neće dobiti plaću ako ne preda obračun do dana koji navede MZOŠ (rok 2-3 dana), e sad - da li ima želudac da izdrži teret optužbi da je nesposobna - to mora procijeniti sama. Inače, u prosvjeti ima puno žena koje, ničim izazvane, imaju silnu potrebu dokazivati državnom sustavu kako one mogu raditi još i više nego što oni mogu zamisliti, pa nose kući, drže "tri ugla", čak i tridesettri, a nikako da shvatim što ih na to potiče dok učitelji uredno imaju sve manje posla izvan učionica jer pripreme stižu na CD-ima, DVD-ima i ostalim, a norma je i dalje jednaka, a plaća je u startu za istu stručnu spremu veća, a dani godišnjeg i prema KU veći, a oni stvarno iskorišteni da se i ne govori, a mogućnosti napredovanja postoje, pa se promoviraju u mentore i savjetnike...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

popisujem što je napisala anamih, s tim da ravnatelj ne smije odustati od slanja zahtjeva u MZOŠ. Za učitelje se uvijek odobre radna mjesta, dok su tajnici i računovođe vječito zakinuti od vlastitog ministarstva.

za organizaciju posla odgovoran je ravnatelj, a ne računovođa niti bilo tko drugi, osim toga nitko nije dužan raditi besplatno, iako smo to prisiljeni činiti iz uglavnom moralnih razloga, tako da vaša prijateljica ne bi trebala strahovati za svoje radno mjesto.

pretpostavljam da ima i sindikalnog povjerenika u školi, kojeg bi trebala upoznati sa svojim problemom, a on bi se pak trebao pobrinuti da joj prekovremeni rad bude plaćen.

nitko od nas u školi vjerujem da nikada nije čuo da neki učitelj radi 5 minuta besplatno! U mojoj školi čak je pojednim učiteljima palo napamet kako bi im se trebali isplatiti prekovremeni zato što dolaze u školu nakon završetka nastave popunjavati pedagošku dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija