Jump to content

kazna zatvora zbog prekršaja


Lujo2

Preporučene objave

zanima me da li se poništava zatvorska kazna zbog prekršaja ako u vrijeme kontaktiranja zatvora od strane službene osobe nema mjesta u navedenom???

Prijatelj mi tvrdi da se njemu toćno to dogodilo prije 2 god. da nakon što nije bilo mjesta u zatvoru za njegovo odrađivanje kazne preinaka novčane kazne u zatvorsku mu se poništila tj. nije više nikad kontaktiran u vezi tog slučaja????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna se ne poništava, niti se može poništiti. Ona se može odgoditi iz određenih razloga. Kontaktirati te mogu u svakome trenutku radi izvršenja kazne. Zastara izvršenja kazne u ovom slučaju nastupa za 3 godine od pravomoćnosti presude, pa u tom slučaju nećeš morati odraditi kaznu.

 

Inače je to čest slučaj, zbog zatrpanosti prekršajnih sudova, pa najčešće do izvršenja "zaboravljene kazne" dolazi kada se opet pojavite pred prkršajnim sucem(radi nekog drugog prekršaja). U širokom luku izbjegavati ikakvo pojavljivanje pred sucem za prekršaje, makar ni to nije garancija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema biranja.

 

Za svaku neplaćenu novčanu kaznu ili neplaćenu razliku takve kazne sud zamjenjuje novčani dio kazne u zatvorsku kaznu, minimalno na 3 dana i 300 kuna za jedan dan zatvora, što u praksi znači:

 

3 dana za kazne do 900 kuna,

4 dana za kazne od 901 do 1200 kuna,

5 dana za kazne od 1201 do 1500 kuna,

6 dana za kazne od 1501 do 1800 kuna,

7 dana za kazne od 1801 do 2100 kuna,

8 dana za kazne od 2101 do 2400 kuna, itd do najviše 60 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pitanje:

 

Prekršaj je počinjen 23.2.2008 godine (u pitanju je alkohol).

Odluka o prekršaju postala je pravomoćna dana 19.32008.god.

 

Kada nastupa zastara izvršenja sankcija za navedeni prekršaj, tj. kada će zakonski isteči rok da se obustavi preinaka novčane kazne u zatvorsku???

 

hvala na odg. pozz!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvršenje sankcije zastarjeva 3 godine nakon pravomoćnosti, ali taj datum izračunava predsjednik nadležnog prekršajnog suda uvidom u sve spise u postupku.

 

Točna informmacija se može dobiti u referadi suda.

 

Posjedovanje broja predmeta pod kojim sud vodi postupak ubrzava odgovor.

 

Ne može mjera opreza trajati 3 mjeseca bez posebnog rješenja suda, to što samovoljno niste preuzimali vozačku dozvolu 3 mjeseca ne znači da je taj dio kazne odslužen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Petpetice zahvaljujem na odgovoru!

Na koji način predsjednik nadležnog suda izračunava taj datum? Da li ga on provjerava tj. izračunava i potvrđuje dane od pravomočnosti presude ili?

I što ja trebam napraviti da bi se navedeni predmet proglasio zastarjelim? Da li trebam nekakav zahtjev podnijeti na sudu???

 

p.s.- što se tiće ovog dijela vezanog za mjeru opreza ja sam to več upisom u vozačku dozvolu odradio jer se tada na taj način odrađivala mjera opreza zabranom upravljanja za razliku od danas kada poštom dolazi na adresu...

 

Hvala!!! :palac::-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa bez uvida u spis. Izvolite se informirati u referadu suda.

 

Potpuno je nejasan taj dio o upisivanju zaštitne mjere u vozačku dozvolu budući da se od 01.01.2008. godine ne upisivaju zaštitne mjere u vozačke dozvole zbog počinjenih prekršaja nakon toga datuma, te dovodi se u sumnju vaše ranije prekršajno kažnjavanje, tj. sasvim je moguće da je tih upisanih tri mjeseca neka stara zaboravljena kazna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam u referadi suda i nakon uvida u spis rečeno mi je da za navedeni prekršaj sankcija zastarjeva nakon 4. godine od pravomočnosti presude tako da sam platio kaznu jer bolje to nego zatvor!

 

Vezano za mjeru zaštite dokaz za oduzimanje 3. mj. vozačke dozvole imam i na samoj dozvoli tako da mi je upisano u dozvolu premda je prekršaj počinjen nakon 1.1.2008. godine...(možda se tada još sprovodio novi zakon pa je meni osobno na stari način zabrana upisana...) a prije sam imao 1 prekršaj ali bez ikakvih mjera zabrane tako da je to to...

 

Zahvaljujem PETPETICE premda sam morao na kraju kaznu platiti!

 

:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija