Jump to content

Udarac u glavu i prijetnje


Mylor

Preporučene objave

Imam susjeda koji je stari čovjek od 60 godina i koji je nedavno završio u bolnici nakon šta ga je u nekom kafiću sa leđa udario jedan tip. Taj tip ga je istu večer pokrio vunenom kapom preko glave i uhvatio rukama oko vrata dok se ovaj nije oslobodio i otišao na svoju stranu, nije htio ići van jer se bojao da ga ovaj ne prati i dočeka na ulici gdje nema nikog.

 

Istu večer tip je nakon vrebanja zaskočio ovog čovjeka iza leđa i udario ga šakom u glavu, ljudi su ih razdvojili i moj susjed je otišao u bolnicu, gdje su ustanovili da nema ozbiljnih povreda.

 

Koji je vaš savjet za ovo? Šta realno i konkretno može napraviti sudstvo i policija osim neke opomene i kazne od 500 ili 1000 kuna, ili možda 2000 kuna ako su taj dan raspoloženi?

 

Ne znam šta da radim, čovjek koji ga je napao je lovac i već je ranije prijetio da će ovog ubit.

 

Koje su opcije ovdje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela tjelesne ozljede te podnijeti privatnu tužbu sa zahtjevom za naknadom štete, uz traženje dodatnih mjera propisanih zakonom, a kako bi se zaštitio od eventualnih drugih nasrtaja ( napada ? ) susjeda.

 

U daljnjem postupku bi se trebala razjasniti stvar.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kojih dodatnih mjera? I šta u praksi znači privatna tužba? Dali je to nešto efikasno ili je natezanje na sudu? Shvatite da su to delikatne stvari, mala sredina, baš me zanima kako će netko ko je u stanju tako u javnosti raditi ispade reagirati na neku privatnu tužbu i obavjesni razgovor sa policijom koji će trajat maksimalno 3 minute, pogotovo ako se uzme u obzir da u takvim sredinama se svi poznaju, pa ako još pozna nekog u policiji.

 

Ne vidim neko rješenje od države ali u redu, navikli smo na to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija