Jump to content

zapljena bez naloga


skani

Preporučene objave

poštovanje

 

evo ja sam ovde novi i baš još se nesnalazim najbolje.... odmah se izvinjavam ako ova tema nije na pravome mjestu.

 

u obitelji je bilo svađe itd. mlađa sestra je zvala policiju i do dolaska policije svi su se razbježali.... ja sam u svojoj sobio uživao i slušao muziku tako da nisam uopče čuo daje itko od policajaca ušao u kuču.

kako policija nikoga nije našla u kuči... došo je policajac na vrata moje sobe a ja sam u sobi imao malu biljćicu marihuane kraj prozora... prije toga sam pušio istu na bong tako da je soba smrdila po marihuani. taj isti policajac me odmah prive i strpao u maricu ko zadnje smeče, zapljenio mi bong i tu biljćicu koja nije veča od 5 cm. taj bong sam dobio na poklon i jako mi žao zašto mi je njega uzeo a nije došao u kuču povodom droge ili bilo čega sličnog nego več zbog svađe u kojoj ja apsolutno nisam sudjelovao. bongovi, paypovi, lulice, rizle itd se zakonom smiju prodavati po snail shopovima pa vas ljepo molim ako mi tko može reći kome da se obratim kako bi ja taj bong dobio natrag jer kad se već smiju prodavati onda se smiju i imati. stvarno je sramotno kako ta policija naša postupa i osobno mislim da nije smio bez naloga samo tako mi to zapljeni.

 

unaprjed hvala svima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Čuj..Ako su ti došli u stan na intervenciju po pozivu, bez obzirana na razlog poziva, netko ih je pustio u stan.

Oni nemoraju imat nalog, ako u sklopu intervencije, na vidnom mjestu uoće predmete koji su zabranjeni ili radi kojih se može podnet Kaznena prijava jer su predmeti pronađeni, tzv.sporedni dokazi pronađeni i na temelju toga mogu podnet Kaznenu prijavu i dovest ne na sud radi posjedovanja marihuane.

Što se tiče bonga, kod nas nema nigdje u zakonu da je dozvoljena kupnja sredstava koji se mogu koristiti i upotrebiti u svrhu prerade ili konzumiranja opojne droge, tj. u tvom slučaju marihuane.

Imaš sreće da je našao malo, i da to nije prosljedio u obradu, javio Odjelu za droge, koji bi tada na temelju naloga malo detaljnije pretražio tvoj stan.

Ono što je policajcu vidljivo okom, kad udje u stan, a može biti predmet za vodjeje Kaznenog postupka, to može uzet i zapljenit bez naloga. Druga je stvar da je samovoljno išao otvarati ormare, ladice i kopat ti po stvarima.

Ako si već znao da ti dolazi policija, pa šta nisi mogao biljku maknut na prozor i zatvorit ga da se okom ne vidi, a bong, spremit u ladicu sa garderobom, tako da nije vidljiv oku.

Nadam se da si shvatio poantu, a ako pročitaš Novi Zakon o Policiji i Policijskom Postupanju, nećeš vjerovat šta i kako sve mogu radit, bez naloga, bez objašnjenja itd....

 

Eto, sretno i pusti se bonga, već se nadaj da nećeš zaradit Kaznenu prijavu za posjedovanje opojnih droga za vlastitu upotrebu jer je malo, čl.173.st.1, a da je više natovarili bi ti posjedovanje sa namjerom za preprodaju, a tu ti je već i pritvor u igri, min kazna je 3.godine itd...

 

Eto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija