Jump to content

Prodaja nasljeđene nekretnine direktno na kupca


Octopus2009

Preporučene objave

Molila bih pomoć.

Muž i ja kupujemo kuću. Prodavatelj ju dobija u nasljeđe ostavinskom raspravom od majke. On želi da se ugovor direktno radi s njegove mame na nas. Zanima me kako to ide? Kako da ispišem ugovor? Da li uz taj ugovor prilažem dokument sa ostavinske rasprave? Je li to uopće moguće? Također u vlasnčkom listu kuća se vodi na adresi koja se promjenila tj. ima novi naziv ulice. Bila bih zahvalna na bilokakvim smjernicama.

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

;) jasno mi je da ne mogu navesti pokojnu osobu kao prodavatelja., Ali me zanima kad upišem nasljednika kao prodavatelja i uz taj kupoprodajni ugovor dostavim u gruntovnicu dokument s ostavinske da li to može proći tako ili će ipak nasljednik prvo morati nekretninu uknjižiti na sebe pa tek onda prodati nama?

 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam slično pitanje.

 

imam naslijeđene nekretnine, ali nisam u mogućnosti financijski voditi nastale sporove, tužbe sa posjednicima nad zemljištem. Moj odvjetnik obećava mi rješavanje spora ali za uslugu traži postotak zemljišta, na koji ja i pristajem , ali isto tako je predložio da se napravi osim sporazuma o pravnom zastupanju i Ugovor o kupoprodaji nekretnina u kojem će se navesti određene nekretnine kao i cijena odnosno iznos uplate, koja se neće realizirati ali će biti iznos koji pokriva sve nastale troškove tijekom procesa. Dali je to ostvarivo, tko je nositelj poreza i kako se to regulira ako ne dođe do ipak rješivosti određenih sporova , odnosno kako se ograditi o eventualnih troškova ili gubitka kompletnog zemljišta. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija