Jump to content

Teretni list


Silvija29

Preporučene objave

Molim za savjet! Moji roditelji su za izgradnju kuće podigli 3 kredita, jedan 1981., drugi 1982. i treći 1988. godine i sva tri su upisana u teretni list kao založno pravo. 1990. godine su isplatili sva 3 kredita, zapravo u njihovu korist je došlo do inflacije, zato su ga i uspjeli tako brzo otplatiti. Sad mene zanima, da li u zemljišnim knjigama mora biti i upisan datum otplate kredita i ako treba što da oni učine s obzirom da trenutno u ZK ulošku postoji samo zabilježba da su dignuti krediti, ali ne i da su otplaćeni?!

 

Još jedna naznaka, treći kredit je uzet 1988. od Narodnog sekretarijata za obranu, da li će biti problem započeti postupak brisanja njihovog založnog prava, ako je uopće potreban!?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi morate dobiti brisovnu dozvolu od pravnih sljednika onih pravnih osoba koji su vašim roditeljima odobrili kredit pa u skladu s tim i upisali založno pravo kao sredstvo osiguranjšto se tiče sekretarijata za narodnu obranu mislim da je pravni sljednik ministarstvo obrane odnosno rh kao pravna osoba ako se ne radi o bivšem tijelu teritorijalne obrane u kojem slučaju je to općina/grad jer ministarstvo obrane nije preuzelo ulogu i funkciju TO koja je bila u potpunosti u nadležnosti tadašnjih općina ukoliko ne žele dati brisovnu dozvolu, dakako nakon priloženih dokaza o otplati kredita sljedi tužba da bi presuda zamijenila brisovno očitovanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija