Jump to content

Auto osiguranje


pipara

Preporučene objave

Nakon sudjelovanja u prometnoj nezgodi sa povećom materijalnom štetom pod utjecajem alkohola-moja krivnja, sud presudi da je i oštećenik jednim dijelom (za što je on platio kaznu za nepropisno parkiranje) kriv jer je njegov automobil bio ostavljen na nogostupu! Pošto ja plaćam popravak oštećenog automobila (radi se o 43000 kn)! Imam li pravo nakon takve sudske presude od osiguranja tražiti povrat novca za popravak mojeg automobila(imam svu dokumentaciju i račune popravka mojeg automobila)??

 

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čim ste utukli 43.000 kuna očito da se radilo o velikoj brzini.

 

Možete pokrenuti parnicu protiv tog osiguravatelja koji se se braniti na način da će na snimkama policijskog fotoelaborata viditi u koji objekt bi se udarilo da nije bilo tog vozila na nogostupu, a vjerovatno bi završili u nekom zidu od kojeg bi nastradali znatno više tako da vam je to vozilo na nogostupu apsorbiralo udarac i možda spasilo život.

 

Sad ih vi tužite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti se slažem sa vama, da je u cijeloj nesreći sreća što nitko nije nastradao,ali kao što kažete da na nogostupu nije bilo automobila ja bi udario u zid zgrade! kretao sam se brzinom max. 40 km/h! zbog izrazito neravnog kolnika+nepažnja+alkohol udario sam u rubnik i kotač oštećenog automobila nakon čega se moj automobil prevrnuo na krov! Dakle, da nije bilo automobila jednostavno bih preko rubnika udario u zgradu!

Zanima me kakva su iskustva s osig. kućama u takvim slučajevima ( tražim povrat novca za popravak mojeg automobila) pošto sam ja platio popravak oštećenog!

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Robert_007 je napisao:

od koga bi vi tražili novac za popravak svog vozila?

 

ako imate kasko, zavisno od koncentracije alkohola možete dobiti novce!

ako nemate kasko nemate od koga tražiti novce!

 

Jer vaše osnovno obavezno osiguranje pokriva štetu koju vi prouzročite drugom vozilu, objektu, osobi!!!!

Kolika je ta koncentracija alkohola?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je situacija jasna! Ja sam kriv na temelju koncentracije alkohola i moje osiguranje (odnosno ja) placam štetu oštećeniku! A oštećenik (odnosno njegovo osiguranje placa štetu meni (jer je presudom donošena podjela odgovornosti)! Ja kasko nemam,al ga ima oštećenik! Koncentracija alkohola je bila 1, 85 promila!

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pipara je napisao:

Koncentracija alkohola je bila 1, 85 promila!

Oštećeni će moći birati da li će mu se odšteta ili popravak platiti sa police kasko osiguranja ili od vašeg obveznog.

 

Ukoliko to bude sa kaska, osiguranja će izvršiti međusobna poravnanja, tj. sa vaše police slijedi isplata na njegov kasko.

 

Ako imate starih kredite ili dugova gledajte ih otplatiti ranije.

 

Trebat će vam potpuna kreditna sposobnost jer možete očekivati regresni zahtjev vašeg osiguravatelja za isplatu svog iznosa koji je isplaćen sa vaše police, uvećan za troškove i kamate.

 

Postupak se može dobrano odužiti jer zastara se počinje odbrojavati tek od isplate novaca od stane vašeg osiguravatelja i nastupa za 5 godina. Na to osiguravatelji danas paze i nema nikakve šanse da dođe do zastare.

 

Predlažem vam da svoju pozornost usmjerite u drugom smjeru, u obranu samog sebe, da pođete u pravnika vašeg osiguravatelja i da se informirate o njihovim potezima koje će poduzeti protiv vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Popravak oštećenog automobila je platilo moje obvezno osiguranje, odnosno ja! Imam za isplatiti još dvije rate i cjelokupni iznos za koji me se teretilo sam platio! S moje strane je stvar čista i riješena!!

Mene zanima imam li pravo nakon sudske presude o podjeli odgovornosti (ja sam bio pod utjecajem alkohola i izletio s ceste u auto koji je bio ostavljen na nogostupu) tražiti novce od suučesnika, odnosno njegovog osiguranja, tražiti povrat novca za popravak mojeg automobila!

Dakle, ako podnesem odštetni zahtjev kako će osiguranje reagirati??

Oba automobila su bila osigurana u istoj osiguravajucoj kući!!

 

 

 

 

Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija