Jump to content

još 100 godina do isplate alimentacije


xara

Preporučene objave

na sudskom roćištu otac mog djeteta navodi, kako je radno nesposoban zbog raznih zdrastvenih tegoba. Uz lječničku dokumentaciju želi i treba navedeno dokazati. Vještak za radnu medicinu treba procijeniti, da li je on radno sposoban, ako je u kojem postotku i koje bih poslove mogao obavljati. Svjesna sam da sud radi svoj posao stručno i temeljito, isto kao i vještak koji je pristutan.

Isto tako sam svjesna da ocu mog djeteta zdrastveno stanje nije idealno i da postoji velika mogučnost da ga proglase nesposobnim za rad.

Koliko znam, obiteljski zakon kaže ako je roditelj lišen (potpuno ili djelomično) roditeljske obaveze uzdržavanja, da onda istu obvezu trebaju ispunjavati baka i djed (s njegove strane). Mene zanima da li, mogu proširenje tužebe na baku i djeda odmah u istom sudskom postupku provesti. Ili pak moram čekati da se tužba prema ocu djetata okonča i bude pravomočna. I onda u novom postupku sve is početka tražim od bake i djeda. Što će opet trajati jako dugo, jer i ako se naši sudovi trude ubrzati slučajeve poput moga, zaista se zbog prevelikog obujma posla sve to razvlači na dug period. Do sad sam bila zaposlena i uspijevala sam nekako spojiti kraj sa krajem. Međutim od rujna ove godine više neću biti u radnom odnosu . I zaista me strah kako podmiriti osnovne potrebe mog djeteta.

A ako ocu sud i dodjeli iznos za isplatu alimentacije, imati ću velikih problema , jer treba osigurati adekvatnu naplatu dosuđenih alimentacija . A to je kod osobe koja nema nikakvih primanja i bez nekretnina/ pokretnina, skoro pa nemogće. U tom slućaju bih opet sud predmet uzeo u svoje ruke i evtl. oca osudilo na uvjetnu kaznu,....ali pitanje kako ću ja od toga svom djetetu kupiti knjige za školu i sl. I tu je opet pitanje vremena koje će sudu biti potreban da riješi naplatu, ako je uopće to moguće riješiti kod oca koji je većinu svog života proveo u zatvoru. i još jedna uvjetna presuda njemu baš ništa ne znaći. Moj slučaj je zaista kompliciran i u obiteljskom zakonu ima puno "ali" i "ako".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija