Jump to content

vozilo nije u sustavu, poništavnje registracije


Frenchman

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Prošli tjedan sam prelazio granicu i policajac (Hrvatski) me je tražio prometnu dozvolu. Nakon pregleda mi je rekao da vozilo nije u sustavu i da se javim u MUP koji mi je izdao prometnu dozvolu.

Radi se o Puntu, 95. godište. Kupio sam ga prije nešto više od 2 godine i sam sam ga već 2 puta registrirao bez ikakvih problema.

Danas sam bio u MUP-u i rekli su mi da je čovjek koji je 2002. uvezao auto to napravio preko fiktivne firme te da mi se poništava registracija dok se taj problem ne riješi (inače, registriran je do 28.07.2011.). Odnosno da ja trebam pokrenuti postupak protiv osobe koja je na taj način uvezla vozilo. Dotičnog gospodina nikada nisam upoznao budući da sam 3. vlasnik vozila nakon njega. Vozilo je od 2002. uredno registrirano, svi kupoprodajni ugovori su valjani i plaćena su sva davanja.

Sutra ujutro u 9h imam sastanak u MUP-u gdje trebam vratiti tablice te donijeti prometnu i knjižicu vozila.

 

Pitanje je: Po kojoj pravnoj osnovi će oni meni sada isključiti vozilo iz prometa i mogu li što napraviti da se to ne dogodi?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najvjerojatnije se rado o slijedećem (jer sam upoznat sa jednim takvim problemom)

osoba koja je uvezla vozilo uvezla ga je na ime firme ili preko povlastice ili nećeg sličnog te je zbog toga vjerojatno bila oslobođena ili joj je umanjen porez-carina ili nešto slično!!

 

Sad je utvrđeno da se taj uvoz vozila dogodio na taj naćin i država potražuje svoje u vidu poreza!!

 

Nažalost to je tako i dokle god se ne plati taj porez (ako se radi o takvom slučaju) vozilo se neće moći registrirati!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Bio sam na sastanku u MUP-u. Tamo su mi rekli da je vozilo uvezeno iz Njemačke 2002. godine (uz još 6 vozila) preko firme čiji je vlasnik taj gospodin kojega sam ja trebao pronaći. Naknadnom kriminalističkom obradom je ustanovljeno da firma u Njemačkoj od koje su vozila kupljena nije poslovala u skladu sa zakonom, odnosno da nije bila registrirana za tu djelatnost.

Sada ja moram podnijeti tužbu protiv osobe koja je uvezla vozila te obojica na sudu moramo dati izjavu da smo vozilo kupili u dobroj namjeri. Pokrenut je postupak za poništenje registracije, te se vozilo neće moći registirati do donošenja sudskog rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija