Jump to content

kazna za parkiranje


berovec

Preporučene objave

poštovani molim za savjet. Pri posjetu liječniku stao sam se na parkiralište okomito s obzirom da su i sva druga vozila bila tako parkirana te mi onemogućavala da se pravilno parkiram. Pri tomu sam povrijedio i dio prostora parkinga za invalide oko 40 cm. (sve uredno slikano). Na tom parkingu za invalide uredno je bilo parkirano vozilo invalida (ima karticu na vjetrobranu vidljivo istaknutu) te svojim načinom parkinga nikako nisam onemogućavao ili smetao prilaz vozilu invalida (vidljivo sa slika). Uredno sam platio i parking no svejedno sam dobio kaznu po članku 82, stavak 1, točka 12 kažnjiv po članku 82. stavak 3. ZSPC-a. Otišao sam podnijeti žalbu ali nije prihvaćena uz obrazloženje da to njih ne zanima jer ja stojim dijelom svog vozila na prostoru za invalide bez obzira što vozilo invalida već tamo stoji a moj parking nije u cijelosti pristupačan. Događaj se zbio u Rijeci. Moje vozilo ima ZG tablice, a iz slika koje sam slikao vidljivo je da su dva vozila RI oznaka također parkirana na mjestu za invalide s lijeve i desne strane vozila za invalide koje stoji na mjestu do onoga za koje se mene tereti i nisu kažnjena, a oba vozila otežavaju k tome pristup vozilu invalida.

Molim za savjet da li da platim kaznu od 700,00 kn koja se mora platiti unutar 3 dana ili da čekam poziv suca za prekršaje. Što mi je činiti jer smatram da sam oštečen nepravedno iako ne negiram da sam djelomice zauzeo prostor parkinga za invalide ali bez ikakve namjere niti bez posljedica prema vozaču vozila.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira što su i drugi bili u prekršaju, što je trenutno vozilo invalida moglo koristiti parkirališni prostor, što se vaša registarska oznaka razlikuje od drugih, ništa vam od toga ne ide u korist.

 

Elementi prekršaja postoje i sud će zanimati samo taj detalj. Prekršajni postupak može završiti samo na vašu štetu uz manju ili veću neugodnost.

 

Ako vam tih 700 kuna ugrožava egzistenciju sud će vam na vaš prigovor i priložene dokaze umanjiti kaznu, a ako nemate tih problema - platite to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija