Jump to content

Odustajanje od signaliziranog skretanja


Boki_boo1

Preporučene objave

Kolega mi je imao slijedeći slučaj. Na glavnoj cesti ušao je u trak za skretanje u lijevo. Iz suprotnog pravca išlo je vozilo i izbacilo žmigavac da će skrenuti desno. Kolega je prešao crtu za stop, očekujući da ovaj skrene i prođe, te ga propusti nakon skretanja, desna strana. No, ovaj je produžio ravno, odnosno ova. Iako kolega nije prešao na njenu stranu ova se prepala, stisla kočnicu i bubnila kolegu svojom desnom stranom u njegovu desnu stranu. Nakon dolaska policije, a muž joj policajac, negirala žmigavac. U trenutku udarca vozilo kolege stajalo. Nakon saobraćajke promet išao normalno i sa jedne i sa druge strane, oni u sredini. Kolega dobio izvješče da je oduzeo prednost iako nije prešo njenu zamišljenu liniju kretanja, dapače ona ga udarila na njegovoj strani. Vjerovatno je jedan od razloga njenog nevještog manevra i djete koje se kod nje nalazilo nevezano, odozada, i kod kočenja došlo joj naprijed,doletjelo. Budući joj je suprug policajac kolega se ne bi žalio iako ja smatram da on nikako ne može biti isključivi krivac. Molim mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako su vozila ostala u sudarnom položaju do dolaska policije, onda je policija napravila kako je vidljivo iz mjesta događaja!!

 

tebi je kolega ispričao pa ti sada nama i tako se cijela prića razvodnila.

Mora priznati da je kriv ako je policija tako utvrdila, jer niti oni ne bi prijavljivali krivoga i riskirali da izgube posao!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem kako je mogao oduzeti prednost kad nije skrenuo. Jeste prešao poprečnu crtu za zaustavljanje ali to je uradio zbog njenog žmigavca. Premda mogu reči da nisam nikad vidio da je netko stajao točno na toj crti, osim ako nisu u nailsku 2,3 vozila. Nije opravdanje ali to je recimo vozačka rutina. Osim kod početnika, tko staje na znaku stop ako je preglednost dobra?! No, ajde to je njegova greška od koje ne bježi. No pokraj njega je cijela traka slobodna, on stoji, udara ga svojom desnom u njegovu desnu. Slučajno sam prolazio dok je bio izvid, asmo sam se nakratko zaustavio. Promet je normalno tekao.

Što se tiče "muža policajca" on jeste policajac. Ovaj koji je vršio izvid uopće nije uzeo izjavu od kolege. Zapravo nije ga ništa ni pitao. Izvršio je alko-test i oboje su na nula! On neće da se žali ali pričajući mi kako je bilo, po meni on nije isključivi krivac! Ona ga je dovela u zabludu žmigavcem a on nju ne zaustavljanjem na crti zaustavljanja. Po svoj prilici ona se uplašila da će on skrenuti, zakočila, dijete joj je doletjelo naprijed i to ju je, instiktivno, skrenulo skroz lijevo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija