Jump to content

Molim za savet


MILOJKO

Preporučene objave

Postovani, dolazim iz Srbije, iz okoline Novog Sad. Godine 1994 u moju kucu u okolini Pule se uselila porodicaporeklom iz Vukovara, ali su dosli iz Nemacke, uz podrsku same drzave. Isti su se u kuci zadrzali 4 godine, a pri izlasku iz kuce pokrali su sve sto vredi iz nje, i napravili veliku stetu. Molim zza savet dal bi mogao da izvucem naknadu stet bilo od Republike Hrvatske bilo od fizickih lica? Zapisnik je sastavljen i prilikom njihovog ulaska u kucu i izlaska, od strane policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vama je počinjena šteta na način na koji ste opisali i koju ste mogli tražiti od korisnika stana u roku od 5 godina od saznanja za štetu .

Po svemu sudeći Vi ste propustili sve moguće rokove za podnošenje tužbe za naknadu štete ,pa se sada morate pomiriti

sa situacijom i čuvati živce i zdravlje.

U Domovinskom ratu i u svim ratovima prije i poslije najčešće su stradali nevini . Obitelj koja je koristila Vaš stan najvjerojatnije je protjerana iz svoje kuće,koju je ,netko opljačkao i srušio ,jer iz prikaza putem TV u Vukovaru nije ostalo ništa izgledao je kao sada Japan razoren od potresa i tsunamija .

Mnogi su istu sudbinu doživjeli u Bosni ,mnogi se još uvijek nemaju gdje vratiti.

U velikoj nesreći koja Vas je pogodila, zahvalite Bogu da ste bolje prošli od naprijed navedenih.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na razumevanju i na odgovoru. Da je u pitanju porodica koja je prezivela neke strahote, sigurno da bi se bolje odnosila prema tudjoj imovini, ne bi izasli iz stana kao da je u pitanju cunami, vec je to porodica koja je bila u Nemackoj, pa se pri kraju rata vratila u Hrvatsku, a poreklom su iz vukovara, i to daleko od siromastva su. Postujem svakog ko je preziveo ratne strahote, bilo ih je i ovde i tamo, ali treba biti covek i ispostovati bar malo tudju imovinu, a u mom slucaju to su klasicni lopovi. Mene zanima dal drzava isplacuje neki iznos, za pricinjenu stetu, posto sam cuo da su to bili nekimanji iznosi mesecno, za njihov boravak u kuci? Ipak je on uz dozvolu drzave usao u kucu, ne uz moju dozvolu. Da nema nikakve stete, ja se ne bih javljao, ovako pokusavam ponesto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija