Jump to content

tto-pomoć molim


sasaskrinjar

Preporučene objave

poštovani molim vas za savijet.osuđen sam na uvijetnu kaznu na 2 godine zbog (nanošenja teških tjelesnih ozljeda)“slomljen nos i zubi“ kriv sam po optužnici.sada me zanima pošto je oštečenik podigao privatnu tužbu šta dalje sljedi? traži od mene nekih 20 do 35 tisuća kuna za oštetu,moram podmirit troškove suda i njegova advokata. a ja sam nezaposlen već 2 godine nemam nikakva primanja i nikakvih imovina na sebi kako ću ja njemu to platit i dali postoj zastara za isplatu štete.hvala vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Apsolutna zastara za neimovinsku štetu je 5 godina, ali se produžava kada je počinjenja kaznenim djelom. dakle, nece biti zastare. Savjet - dogovrite se izvansudski da ćete mu platiti štetu u iznosu npr. 20 000 kuna. jer svakako ćete izgubiti, a morat cete jos platiti troskove odvjetnika, sudskog postupka i kamate.

Nema veze što nemate ništa, kad krenete raditi sjest ce vam ovrha na placu i otplacivati cete taj dug jaaaako dugo. Ovako se dogovrite da cete poceti otplacivati dug cim se zaposlite jer sad nemate nikakve imovine (pruzite nekakav dokaz o tome, imovinska kartica i sl.), da cete ga obavijestiti o tome, a on se odrice da trazi kamate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija