sasaskrinjar objavljeno: 28. ožujak 2011. Dijeli objavljeno: 28. ožujak 2011. poštovani molim vas za savijet.osuđen sam na uvijetnu kaznu na 2 godine zbog (nanošenja teških tjelesnih ozljeda)“slomljen nos i zubi“ kriv sam po optužnici.sada me zanima pošto je oštečenik podigao privatnu tužbu šta dalje sljedi? traži od mene nekih 20 do 35 tisuća kuna za oštetu,moram podmirit troškove suda i njegova advokata. a ja sam nezaposlen već 2 godine nemam nikakva primanja i nikakvih imovina na sebi kako ću ja njemu to platit i dali postoj zastara za isplatu štete.hvala vam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 29. ožujak 2011. Dijeli odgovoreno: 29. ožujak 2011. Apsolutna zastara za neimovinsku štetu je 5 godina, ali se produžava kada je počinjenja kaznenim djelom. dakle, nece biti zastare. Savjet - dogovrite se izvansudski da ćete mu platiti štetu u iznosu npr. 20 000 kuna. jer svakako ćete izgubiti, a morat cete jos platiti troskove odvjetnika, sudskog postupka i kamate. Nema veze što nemate ništa, kad krenete raditi sjest ce vam ovrha na placu i otplacivati cete taj dug jaaaako dugo. Ovako se dogovrite da cete poceti otplacivati dug cim se zaposlite jer sad nemate nikakve imovine (pruzite nekakav dokaz o tome, imovinska kartica i sl.), da cete ga obavijestiti o tome, a on se odrice da trazi kamate. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sasaskrinjar odgovoreno: 29. ožujak 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 29. ožujak 2011. Hvala puno ste mi pomogli,već sam dobio za platit odvjetnika od oštečenoga oko 2700.00kn? več neradim 2-3 godine kozna kada ću se zaposliti.ali mislim da je to uredu sta ste napisali jer rekao mi je moj odvjetnik da sjedaju na plaću da,ali ne cijelu nego navodno 1/3 plaće.Hvala vam još jednom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.