Jump to content

Riješavanje suvlasništva na vlasničkom listu


mark5

Preporučene objave

Poštovani,

molio bih Vas za pravnu pomoć u vezi mojeg slučaja. Po smrti mog oca nekretnina se podjelila na moju majku i nas troje djece , ali na Izvadku iz zemljišne knjige u gruntovnici u polju "B" - Vlasnički list, kao suvlasnici vode se još četiri osobe pored nas četvero, zato jer se na istom zemljišno-knjižnom ulošku nalazi ukupno pet katastarskih čestica od kojih dvije pripadaju nama, pa me interesira na koji bi se način vlasnički list mogao "očistiti" da ostanemo samo nas četvero na njemu, nešto mi je rečeno da postoji nešto kao "Dragovoljna darovna dioba " , budući da smo svi u suvlašništvu nečega , što u stvari nije stvarno stanje na terenu, ali neznam na koji način to provesti i kome se obratiti, te da li te stvari može riješiti javni bilježnik ili je potrebno angažirati odvjetnika.

Trenutno su još sve osobe koje su u suvlašništvu žive pa me interesira koji bi bio najbolji način za rješavanje mog problema, jer htio bih čisto stanje na vlasničkom listu zbog vjerojatnosti dizanja hipotekarnog kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija