Jump to content

Pokupio sam signalni stupić HAC-a, koja je kazna, kako se izvući


damir76

Preporučene objave

Molim za pomoć!!!!!!

Pri vožnji od oko 40km/h na jednosmjernoj glavnoj cesti,pukla mi je poluosovina kotača, te sam zbog nemogućnosti skretanja i upravljanja smjerom vozila pokupio i oštetio jedan signalni stupić HAC-a. Policija koja se slučajnim obilaskom nakon 3min.našla na mjestu nezgode obavila je samo informativni razgovor samnom o oštećenju vozila ili drugih sudionika u prometu, kojih nije bilo, ni u vozilu, ni na cesti.Oštećen je dakle samo moj žmigavac i jedan HAK-ov stupić. Nakon toga su me zamolili, bez ikakvog očevida nezgode da samo uklonim vozilo s prometnice i poželjeli mi sreću. Propisno sam označio trokutom mjesto nezgode i upalio sva 4 žmigavca. Nakon 15-20min. dolazi nova policijska patrola s kombijem i s upaljenom rotirkom, te me pitaju tko je zvao policiju. Kako ja nisam, budući da su njihove kolege već bile, tvrde da su pristigli na dojavu.

obavljaju očevid u potunosti: alkotest - negativan, nema tragova kočenja, slikanje, mjerenje i sve što u to ulazi.

Pišu zapisnik, te zovu vučnu službu koja zbog svog kvara nije bila u mogućnosti doći. Na svoju inicijativu, ja zovem drugu vučnu službu koja je odvukla vozilo u radionu kod mehaničara uz policijsku pratnju (kao da sam zadnji kriminalac).

Kako je policija rekla sa smješkom, očekuje me od HAC-a novčana kazna do 20.000,00 kn, zbog jednog oštećenog signalnog stupića. Što da radim i kolika je stvarno moguća kazna? Ja te novce nemam, niti mi auto toliko vrijedi, mogu jedino guliti u Remetincu. Hvala unaprijed na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija