Jump to content

zapisnik-hitno


asdfgh

Preporučene objave

Policajac može, ali i ne mora odmah izdati prekršajni nalog.

 

Prekršajni nalog može izdati policijska postaja ili prekršajni sud.

 

Ukoliko okrivljenik poriče prekršaj, sud će ipitati policajca kao svjedoka, a jedno od pitanja će biti ispravnost prometnih svjetala.

 

Prometna svjetla se postavljaju temeljem prometnog projekta i ishodovanju svih potrebnih suglasnosti, a održavaju se od strane pravne osobe koju odredi vlasnik ceste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

recimo,dugo sam stajal na semaforu ostali su imali i po 2-3 puta zeleno ja ništa,kad nije nikoga bilo prošao sm kroz crveno ,i pojavili se policajci održali govor i svaki na svoju ,nikakav papir nisam dobil.ali nakon 6-7 mje.dolazi rješenje od suca,kazna 2000kn,vozčka na sigurno ,bodovi,šta sad? naveli su neke ne istine , ne vjerujem da čovjek sa dioptrijom 3 može voziti a oni su naveli da nisam imal naočale.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

asdfgh je napisao:

recimo,dugo sam stajal na semaforu ostali su imali i po 2-3 puta zeleno ja ništa

 

Ovo se i meni dogodilo više puta pogotovo kada sam sa motociklom pred semaforom. Tada bi promjenio položaj motociklom ili čekao da dođe neko veće vozilo da pokrene magnetne senzore.

 

Novija semaforizirana raskrižja imaju u asfaltu ukopane te žičane magnetne senzore koji osjete prisutnost vozila, ali na žalost ne plastični moped ili vozilo od nemetala.

 

Često su ti senzori postavljeni na lošim mjestima, daleko ispred zaustavne linije ili baš na njoj, često su neodgovarajuće dimenzije ili ne nalaze se na dobroj putanji vozila ako je zavoj pred samim raskrižjem.

 

Često se položaji žica vide pod asfaltom, ali ako je rađena reparacija asfalta ne vide se.

 

Nezgodna situacija koju treba kvalitetno objasniti u svojoj obrani, a ako sud za to nema sluha kazna je neizbježna.

 

Pisati žalbu VPS-u i po mogućnosti priložiti prometni projekt dobiven od vlasnika ceste kojim se dokazuje postojanje magnetnih senzora koji ne pokrivaju moguće položaje vozila, ali to vas opet neće abolirati od radnje prolaska kroz crveno prometno svjetlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija