Jump to content

alimentacija nakon ponovne udaje


Ivanabarbaric

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Prvo da razjasnimo neke pravne termine.

Da li ste "rastavljeni" ili "razvedeni"?

Prema ovom što pišete pretpostavljam da ste razvedeni jer samo razvedenima sud može odrediti plaćanje alimantacije, a rastavljeni su muškarac i žena koji ne žive zajedno ili ne spavaju zajedno, dok su na "papiru" još uvijek u braku?

 

Citat od Moderatora: "Ako se radi o uzdržavanju djeteta, ne bi doživio mili pogled, jer bili vi u drugom braku ili ne, dužan je sudjelovati u uzdržavanju svog djeteta iznosom koji je sud odredio."

 

Što znači termin "mili pogled"? To sud i pravo ne raspoznaju. Institucije raspoznaju samo zakonom predviđene norme. Ako bi gledali prema milom pogledu onda bi mnogo loših ljudi šetalo po ulicama.

 

Citat od Moderatora: "Dok sud ne izmjeni odluku (što bi mogao zatražiti, ali ne znači da će i dobiti), dužan je redovito uplaćivati iznos koji mu je određen..."

 

Ispravna izjava, dužan je plaćati dok sud drugačije ne odredi.

 

Ali to ne znači da će iznos alimentacije ostati isti kao što Vam sada plaća, ako on podnese žalbu. Ukoliko je došlo do opravdanih okolnosti iz kojih je vidljivo da je njegova egzistencija ugrožena, sud može i hoće donjeti odluku o smanjenu alimentacije na minimalnu zakonom propisanu. Naravno ako ona sada iznosi više od zakonom propisane.

 

Nadam se da Vam ovo što pomaže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija