Jump to content

Sa 100% na 50 % bolovanje


ivololaribar

Preporučene objave

ivololaribar je napisao:

Dakle,do prije par dana imao sam 100 postotno bolovanje koje je prepolovljeno iako nisam prekinuo bolovanje i dijagnoze su ostale iste.

Postoji li nekakva mogućnost da ponovo bude 100 postotno i šta treba učiniti.

 

Prijatelju mislim da odgovor na svoje pitanje imaš tu dolje u temi "bolovanje PTSP".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš to učiniti, prekinuti bolovanje pa onda opet otvoriti pod istom dijagnozom (ni ti osobno ni tvoj doktor). Nakon neprekidnog bolovanja od 18 smjeseci stvari stoje tako kako stoje i potrebno je tvoju situaciju rješiti cjelovito, ili konačno vještačenje kod HZMO ili 50% bolovanja dalje, a najbolje bi od svega bilo da nema ni jednog ni drugog već da u nekakvoj idealnoj situaciji, ideš raditi, bez dijagnoze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u pravu si rubens ali moja situacija nije idealna niti će biti.

napominjem da sam dragovoljac i da se liječim od 1995 povremeno kod psihijatra a od 2008 godine neprekidno.lani sam operirao kralježnicu i opet idem na operaciju kralježnice za par dana,tri puta bio na procjeni radne sposobnosti na HZMO-u,zadnji put prije mjesec dana i dobio opet odbijenicu,rekli mi da ne postoji invalidnost iako je vještak imao otpusna pisma i nalaze iz kojih je vidljivo da sam operiran i da opet idem na operaciju.

 

neznam šta treba čovjek da doživi pa da dobije zadovoljštinu i ono šta mu pripada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim sve branitelje koji su imali sličan problem kao i kolega ivololaribar da pomognu njemu i meni.

 

Naime i ja ću za 2-3 mj. imati isti problem, s tom razlikom da mene neće upućivati na komisiju mirovinskog jer sam tamo već bio (dobio profesionalnu nesposobnost 30 % rat i na to uložio žalbu).

 

Što da radim, povratak na posao mi je za sada nemoguć, mirovina je u postupku rješavanja povodom žalbe,a uskoro će mi naknada za bolovanje biti prepolovljena.

 

Proučavajući zakone zaključio sam sljedeće:

 

1. nakon 18 mj. neprekidnog bolovanja po istoj dijagnozi, naknada za bolovanje pada na 50%

2. U prekid bolovanja ne računa se prekid manji od 31 dan.

 

Međutim nigdje nisam pronašao tumačenje što ako neko bude na bolovanju npr. 17 mjeseci, pa onda napravi ''pauzu'' od 35 dana (npr. odlazak na posao i korištenje godišnjeg odmora) i onda opet otvori bolovanje po istoj dijagnozi?

 

Po mom slobodnom tumačenju u tom slučaju bi ostalo i dalje 100% bolovanje jer se nebi radilo o neprekidnom bolovanju dužem od 18 mj. po istoj dijagnozi.

 

Molim da meni i kolegi pomognu svi oni koji imaju neka iskustva ili su uspjeli pronać ovakav slučaj negdje u tumačenjima zakona, sudskoj praksi i sl.

 

Pozdrav svim braniteljima i sretan Uskrs.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dajte mi recite kako čete zatvoriti bolovanje, otiči raditi, pa ponovno na bolovanje-po tome znači da ste zdravi. To je najgora solucija malo biti bolestan pa malo zdrav. Vještak če vas otpiliti na jedan dva ili si bolestan ili si zdrav ne može ovce i novce. jer jednom kad se krene nema više povratka zato dobro razmislite o daljnjim postupcima. Još posebno ako gurate PTSD, i kod psihijatra budete ispali neozbiljni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ti kolega na savjetima, ali samo si djelomično u pravu. Zbog čega ne bi mogao biti na bolovanju, pa malo raditi, pa opet na bolovanje??

 

Ne spremam se za komisiju da bi s kontinuiranim bolovanjem izgledao uvjerljiviji (na komisiji sam već bio).

 

Nisam dobio opću nesposobnost pa da više nikad (dok je takva ocjena mirovinskog) ne mogu raditi. Dobio sam profesionalnu nesposobnost. Uostalom i po zakonu, znači sasvim legalno, se može biti u invalidskoj mirovini temeljem profesionalne nesposobnosti i raditi na nekim poslovima. Da budem iskren, ne osjećam se baš spreman za rad, ali kako ću preživit s 50% naknade za bolovanje (dodatnih prihoda kao npr, vinogradi, masline, voće povrće, apartmani, stanovi is - nemam!!)

 

Iako mi nisi odgovorio na pitanje koje sam postavio, zahvaljujem na tvojim razmišljanjima.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mapa,ja sam do sada bio na bolovanju zbog PTSP-a i sada idem na operaciju kralježnice po drugi put(sutra idem da budem precizniji) pa mislim nakon povratka sa operacije da zamolim svoju doktoricu da mi jednog petka zatvori bolovanje zbog PTSP-a i u ponediljak otvori pod dijagnozom zbog krtalježnice.bez obzira na taj postupak komisija mi nebi mogla ništa niti bi me vratila na posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo da opet pojasnim,nisam bio na čatu pa sam tek danas došao,ne mora se ponovo tražit 100 posto jednom imaš uvijek imaš samo zavisi kad ti to daju a to ovisi o tebi odnosno kad prekidaš i na koliko,pojasnija sam ti zadnji put , to je provjereno jer ja tako radim,i ko kaže da ne možeš malo radit pa na ptsp i opet u krug samo moraš pazit kad i koliko,a ako im ne paše šta si bolestan nek ti daju opču mirovinu onda nema bolovanja,tako ti stoje stvari za sada,ribaru naš

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija