Jump to content

tele2 ovrha bez obavijesti


johnking

Preporučene objave

Molio bih za malu pomoć.

Naime, dobio sam rješenje o ovrsi u kojoj je ovrhovoditelj tele2. Četiri mjeseca im nisam platio račune za pretplatu (koju nisam uopće koristio) i samo su mi poslali opomenu ukoliko ne platim račune da će mi ograničiti usluge tele2, odnosno da da će mi isključiti SIM karticu. Nikad nisam dobio obavijest da će pokrenuti ovršni postupak. Isključili su tu SIM karticu, no ja ju nikad nisam ni stavio u mobitel niti koristio, a došla su 4 računa ukupne vrijednosti 190kn.

I danas mi preporučeno stiže rješenje o ovrsi da platim tu tražbinu od 190kn i troškove od 1100kn.

Što je sad najbolje učiniti? Da napišem prigovor, ali na temelju čega kad tražbina nije zastarjela, ugovor sam potpisao, no eto pošto nisam ni koristio tu karticu nisam ni platio račune. Da su me upozorili na ovršni postupak, platio bih im te dugove, a ovako sad moram plaćati i troškove javnog bilježnika :-(

Uglavnom, pitanje je jesu li mi trebali poslati opomenu da će pokrenuti ovršni postupak? I postoji li mogućnost da se nekako s njima nagodim i platim im tražbinu, a izbjegnem plaćanje troškova ovršnog postupka na temelju vjerodostojne isprave?

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

oni Vas jesu opomenuli, a i sami znate da ako ne platite dug da se ide na utuženje, to što nisu decidirano napisali da će pokrenuti ovršni postupak nema veze.

 

Ono što je tu definitivno čudno su tropkovi ovrhe u iznosu od 1100 kn koji nikako ne mogu biti toliki. Nazovite ih i probajte se dogovoriti, ali pazite da ne propustite rok za prigovor, platite tih 190 kn, a ako ne pristanu da VAm oproste troškove ovrhe, napišite prigovor u tom dijelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na savjetu.

Što se tiče troškova, evo prepisat ću što točno piše za troškove: 1. sastav prijedloga (250kn),PDV (57,50kn); 2. javnobilježnička nagrada (80kn), PDV (18,40kn); 3. troškovi poštarine javnog bilježnika (30kn), PDV (6,90kn); 4. klauzula ovršnosti (30kn), PDV (6,90kn); pribava potvrde od HMZO-a (250kn), PDV (57,50kn); izvod i pribava pravomoćnosti (57,50kn)

ukupno: 1094,70 kuna

 

Zanima me još da li ako se uspijem s njima dogovorit oko troškova ovrhe da tražim neku potvrdu od njih da smo se nagodili?

Ili ako ne uspijem s dogovorom, uplatim tražbinu tih 190kn, i napišem prigovor u dijelu troškova kao što ste rekli, hoće li ti troškovi još više narasti ukoliko ne uspijem s prigovorom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija