Jump to content

Da li je kazneno djelo?


Mikicas

Preporučene objave

kada ljecnik-psihijatar... napise uput za psihijatrijsku opservaciju u psihijatrijskoj ustanovi... za maloljetno dijete sa kojim nikada prije nije imao kontakta niti obavljao prijegled?

Konkretno, jedan radnik socijalnog skrbnistva je na prevaru od majke maloljetnog djecaka uzeo njegovu zdravstvenu knjizicu.. sa tom knjizicom podigao njegov zdravstveni karton i odnio ga psihijatru koji je bez zdravstvenog prijegleda nazvrljao i overio uput.

Onda je isti radnik soc. skrbnistva djecaku na prevaru rekao da idu u bolnicu gdje ce mu jedan cika doktor dati savete kako da bolje uci... da bi 15ogodisnje dijete tek tu saznalo da je upuceno na opservaciju.

Na srecu, prijemni ljekar je nakon razgovora sa dijetetom rekao da je ono sasvim normalno, i da nema potrebe ni za kakvom opservacijom, ali je ipak zadrzao uput za opservaciju u svojim spisima.

 

 

E sad, mene interesuje, s obzirom da je od toga proslo 5 godina... da li protiv ljekara-psihijatra koji je izdao uput moze tuzilastvu da se podnese kaznena prijava i po kom osnovu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija