Jump to content

više djela iz čl. 216 KZ


raptorX

Preporučene objave

Radi se o starijoj osobi, skoro 70 godina, koja se zadnjih godina upustila u krađe po dućanima. Često je mijenjala mjesto boravka, tako da sve do nedavno nije znala da je kažnjena uvjetno u lipnju 2009. na tri mjeseca, s rokom kušnje 1 god., te je istu več u više navrata prekršila, što s iznosima koji se gone po službenoj dužnosti, što sitnijim iznosima.

 

Zbog psihičkih teškoća (početne demencije, i organskog sindroma za koji dr. vjeruje da je uzrokovan alkoholom) bila je 2 mjeseca u PB Vrapče početkom o.g. Sada joj predstoji (tada odgođeno) ročište kod sutkinje R.V., s prijedlogom na 6 mj., 2g uvjetno, te isti dan još jedno, kod drugog suca, s prijedlogom 8 mjeseci, 2g uvjetno. (A bilo je tu još nekoliko slučajeva, za koje ni sama ne zna gdje su, i koliko ih je uopće.) Koliko mi je poznato, svi "krupniji" iznosi su bili između 1000 do 2000 kn, ne više, i radilo se o hrani i predmetima za kućanstvo.

 

Novaca za odvjetnika nema, jer iako solidnih primanja upala je u začarani krug "bankarskog dužničkog ropstva", i ne ostaje joj više od par stotina kuna za život. Također po još nepravomoćnom rješenju nasljeđuje dio kuće. Po preporuci prijatelja dali smo u Urudžbeni molbu za odvjetnika po službenoj dužnosti, s obzirom da je dotična osoba i nagluha. Ne znam jel usvojen. Također smo predložili ujedinjavanje predmeta.

 

Što napraviti, kakvu presudu temeljem prakse možemo očekivati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas -pa zar mi baš nitko ne želi ništa odgovoriti? Znam da su sve pretpostavke, ali ako bi moglo -neke smjernice i poneki savjet... molim vas -hitno je. Može i porukom. :place:

 

Gdje mogu dobiti besplatni pravni savjet?

 

Ako znate (ili je netko od vas odvjetnik za kazneno) da li bi netko zastupao dotičnu osobu pro bono?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odite na sud i vidite je li usvojen prijedlog da se odredi odvjetnik po službenoj dužnosti, te je li usvojen prijedlog za objedinjavanje predmeta.

Nadam se da ste prvi prijedlog potkrijepili i nekom medicinskom dokumentacijom kako bi mu se ipak imenovao odvjetnik, ali mislim da će se i ovako imenovati.

 

http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?sec=169

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija