Jump to content

Nova katastarska izmjera


Zadratis2010

Preporučene objave

U mojoj općini pred 2. godine počela je nova kat. izmjera.

U 12. mjesecu 2010. sam bio pozvan od Katastra i Suda, gdje sam riješio vlasništvo nad svim parcelama koje su i do tad bile moje vlasništvo, samo sad po novoj izmjeri imaju nove brojeve..

Imam problem koji se dešava sa jednom parcelom koja graniči sa morskim obalnim pojasom,(Obala).

Dakle, po starim katastarskim podacima, imam česticu terena 1100 m2, dakako čisto vlasništvo 1/1. U novoj izmjeri je ta ista parcela dobiva novi broj i povećava joj se kvadratura za nekih 150 m2, na 1250 m2.

Nova izmjera je "povukla" liniju koja se razlikuje od stare izmjere (sto je i svrha cijele izmjere) tako da sad moj teren ima 150 m2 više.

Problem jest što na Sudu nisam mogao dokazat vlasništvo nad tih 150 m2, jer se na njih upisala Općina (Dio obalnog pojasa).

Da bih legalizirao izgrađeni objekt koji se nalazi na toj čestici, moram imati minimalno 1200 m2, dakle neophodno moram "dobiti" vlasništvo nad tih 150m2 na koje je upisana Općina.

 

Moje je pitanje:

Na koji način da najlakše i najbezbolnije riješim vlasništvo nad tim "dodijeljenih" 150 m2 od strane Općine, tako da ih pripojim u jednu česticu koja će činiti 1250m2, neophodnih za legalizaciju postojećeg objekta??

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija