Jump to content

sporazumni-prisilni-bolnica-pomoć


mare512

Preporučene objave

Nema zapavo odgovora na ovo tvoje pitanje, naime radnik koji smatra da mu je poslodavac povrijedio neko pravo iz radnog odnosa može u roku od petnaest dana od dostave odluke kojom je povrijeđeno njegovo pravo, odnosno od saznanja za povredu prava, zahtijevati od poslodavca ostvarenje toga prava. Ako poslodavac u roku od petnaest dana od dostave zahtjeva radnika iz stavka 1. ovoga članka ne udovolji tom zahtjevu, radnik može u daljnjem roku od petnaest dana zahtijevati zaštitu povrijeđenog prava pred nadležnim sudom. Zaštitu povrijeđenog prava pred nadležnim sudom ne može zahtijevati radnik koji prethodno poslodavcu nije podnio zahtjev iz stavka 1. ovoga članka, osim u slučaju zahtjeva radnika za naknadom štete ili drugim novčanim potraživanjima iz radnog odnosa.

 

Dakle u svakom slučaju stoji ovo da bi bilo poželjno da se izvrše konzultacije (barem to) sa stručnom i ovlaštenom osobom te da se nakon toga procjeni mogućnost uspjeha u takvoj vrsti parnice.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mare se ne javlja...evo, mare, ako ipak pročitaš:

 

Našla sam na internetu jednu prezentaciju u kojoj se kaže da i Zakon o obveznim odnosima (ZOO), a ne samo Zakon o radu, tretira problematiku mobbinga. To je Power Point prezentacija pa ne mogu staviti link, ali prepisala sam:

 

Zakon o obveznim odnosima od 1.1.2006. (NN 35/2005)

Čl. 4 - načelo savjesnosti i poštenja

Čl. 8 - zabrana prouzročenja štete

Čl. 19 - pravo osobnosti

Čl. 1100-1104 - popravljanje neimovinske štete

Čl. 1110-1104 - pretpostavka prouzročene štete

 

Mojoj poznanici je svojevremeno dobro pomogla odvjetnica Irena Radić koja je imala ured negdje oko Džamije, mislim da je ona radila i na prijedlogu zakona protiv mobbinga.

 

Čini mi se bolje je bilo ne potpisivati sporazumni već nek oni daju otkaz. Pretpostavljam da je to ipak jako teško kad čovjeka ubiju u pojam, zdravlje narušeno, a oni s pozicije sile hladnokrvno vrše organizirani pritisak i zastrašuju.

 

Evo i ovaj link udruge protiv mobbinga:

http://www.mobbing.hr/

 

Sretno mare i drži se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija