Jump to content

molim pomoc vezano uz ovrhu


seamanri

Preporučene objave

Dobar dan!

Pozdravljam sve članove foruma.Upravo sam se registrirao jer mi je potreban pravni savjet vezano uz Rtv pristojbu.Dakle, da krenem od početka.Student sam iz Rijeke, živim u očevom stanu.Otac živi u drugom gradu.E sad, pred par godina došao mi je inkasator, i ja sam ga naivno pustio u stan, zašprehao me o nekim kaznama jer Tv prijamnik nije prijavljen i ja sam preuzeo plaćanje Rtv pristojbe.Prvih par računa sam platio, i od onda ne plaćam niti jedan račun.Do ove godine nisam imao problema, ali sada mi je stigla opomena pred ovrhu i ne znam što da radim.Potražuju me iznos veći od 1000 kn, a iskreno trenutno nemam love ni za odvesti curu na kavu.Mislim da svi znamo kako studenti žive.Preko ljeta radim i plaćam si godinu na fakultetu 6000 kn, a ostalo što zaradim si rasporedim tako da mogu preživljavati.Imam skuter od pokretne imovine na svoje ime, i stvarno više ne znam što da radim.Kajem se što sam pustio tog inkasatora i prijavio pretplatu na svoje ime, a stan je u biti očev.Da li je moguće nekim pravnim postupkom njih srezati i izbjeći tu ovrhu.Mislim da se svi slažemo u jednom, a to je da ovakav represivni aparat kao što je Hrt treba srezati u korijenu.Svaki savjet je dobrodošao.Unaprijed zahvaljujem!!

 

Naivni Student

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je stan očev tada su i stvari u stanu očeve pa i tv.

ako otac plaća rtv pristojbu

kopiraj par njegovih zadnjih uplatnica i čuvaj ih.

kada stigne rješenje o ovrsi

obvezno se žaliti(u roku 8 dana)i osporavaj potraživanje u cijelosti uz obrazloženje i navod o promašenoj pasivnoj legitimaciji(nisi vlasnik rtv-prijemnika)

i da je pristojba za tv u stanu plaćena od strane vlasnika (oca)

na sudu pokažeš vlasnički list stana.

i obvezno se pozvati i na zastaru potraživanja.

ali trebali bi biti dovoljno promašena pasivna legitimacija i kopije potvrda o plaćenoj rtv pristojbi na adresi gdje otac živi .

 

Članak 34.

(1) Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.

(2) Kućanstva koja u vlasništvu ili posjedu imaju dva ili više prijamnika plaćaju mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona kao da imaju jedan prijamnik.

(6) Kućanstvom se u smislu ovoga Zakona smatra svaka obiteljska ili druga zajednica osoba koje zajedno stanuju i zajednički troše svoje prihode za podmirenje osnovnih životnih potreba (stanovanja, prehrane i sl.).

 

nemaš svojih prihoda i živiš u očevom stanu

zašto si inspektoru potpisao prijavu.

niko te nemože natjerati da nešto potpišeš .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija