Jump to content

Razvod - još malo pa gotovo :)


leeloo127

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Moj se razvod lagano privodi kraju :)

imali smo posljednju raspravu na kojoj nam je zakazano ročište radi objave odluke. Nakon toga slijedi pisani otpravak presude. Htjeli smo se odmah odreči prava na žalbu, ali nam je rečeno da se to napravi nakon što dobijemo pisanu presudu i da to izjavimo u izvanparničnoj pisarnici, te je nakon toga, presuda pravomoćna odmah.

Mene zanima, koliko dugo sudu, sutkinji ili kome već, treba da pošalje pisanu presudu na naše adrese? Da li postoji nekakav zakonski rok? Kakva su iskustva?

Rečeno nam je i da se ne moramo pojaviti na čitanju odluke, ali ako se pojavimo, da li već tada možemo dobiti presudu u pisanom obliku?

 

Unaprijed hvala! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali se naravno možete pojaviti, to je Vaše pravo, i na ročištu za objavu presude zamoliti suca za što bržu izradu pisanog otpravka presude. Rok je 30 dana od dana donošenja.

 

( iz Zakona o parničnom postupku:

Pismena izrada i dostava presude

Članak 337.

" Presuda se mora izraditi i otpremiti u roku od trideset dana od donošenja. Predsjednik suda može na temelju obrazloženog prijedloga suca pojedinca, odnosno predsjednika vijeća dopustiti produženje toga roka za daljnjih trideset dana....")

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija