Jump to content

odlazak u mirovinu


jeke87

Preporučene objave

Molim Vas ako netko zna i može mi pomoći da mi odgovori na par pitanja!?Moj muž je bio u Hv 1994 g.Ima 6 mj. ratnog staža.Trenutno radi u državnoj firmi.Kako je dosta dugo na bolovanju jer boluje od ptsp i ima 40%rvi ide na komisiju za procjenu radne sposobnosti.Pitanje je koliko je važno profesionalna nesposobnost ili opća?Je li ta procjena ima veze s visinom mirovine ?Inače ima 10 god. civilnog staža i 47 g. života!Ima li pravo na mirovinu i kolko bi ako ima mogla iznosti?da li još ide na kakvu komisiju?Oprostite malo sam Vas možda zbunila, ali i sama sam..

Hvala Vam ,i srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok ne dobije poziv iz HZMO, ode na vještačenje tj. procjenu radne sposobnosti i nakon toga rješenje ne možemo znati niti približno koliku će mirovinu imati.

 

Kada je kod osiguranika, zbog promjena u zdravstvenom stanju koje se ne mogu otkloniti liječenjem, radna sposobnost trajno smanjena za više od polovice prema tjelesno i psihički zdravome osiguraniku iste ili slične naobrazbe i sposobnosti (profesionalna nesposobnost za rad).

 

Kada kod osiguranika zbog promjena u zdravstvenom stanju, koje se ne mogu otkloniti liječenjem, nastane trajni gubitak sposobnosti za rad (opća nesposobnost za rad).

 

Dali će dobiti opću ili profesionalnu nesposobnost to ćete tek vidjeti kad dođe sa procjene radne sposobnosti, a tek onda se može kalkulirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija