Jump to content

Povrat dugovanja - molim pomoc


Enola

Preporučene objave

Bivsi decko ne zeli mi vratiti novce (dala sam mu pred svjedokom) i stvari, izmotavao se na razne nacine 3 mj., sad je odjavio sve mob. da ga ne mogu zvati, osim na kucni, a na njemu mi se njegovi roditelji prijete da ce me ubiti, pretuci i sl. Prijetnje sam prijavila na policiji, al je kao problem sto se prijete kad ja zovem njih. Nadalje, ne radi se o ogromnom dugu - oko 1200 kn i stvarima vrijednim jos 1300 kn i ne vidim poantu u podizanju tuzbe, jer pretpostavljam da bi me vise kostali sudski troskovi i odvjetnik od duga. S druge strane me vrijeda da mi se zaprijeti i ocekuje da cu odustati. Da li mogu kako to rijesiti van suda, da neki odvjetnik posalje neki odstetni zahtjev il nesto slicno? Sta mogu uciniti? Takoder u sms porukama priznaje sva svoja dugovanja, mogu li i to upotrijebit kao dokaz? Imam i snimku tel. razgovora u kojima mi se prijete. Sta da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I meni je bivši ostao dužan neke novce, iznos je bio tadašnjih 1.700 DEM. Isto sam imala par ružnih razgovora s njim a njegovi roditelji su mi ljubazno rekli da oni nemaju ništa s njegovim dugovanjem. Uglavnom, kao razlog nevraćanja novca je naveo da sam njega ostavila i da se više ne smatra meni dužnim.

Ja sam si novce zaboravila. Nadam se da ćeš ti bolje proći od mene iako ti ne znam reći nikakav pametan savjet.

Sve će im to bog naplatiti, ne boj se.

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 5 tjedna kasnije...

ako budes kad na forumu javi nam sto si ucinila..a ipak nije ni neka velika lova, vise ces se izlozit troskovima tel i trazenja nego sto to vrijedi.

ali ima tu neka druga zadovoljstina pravde..naizgled sitna ali nije... ;-)

a da ga nekako bacis u dog do dugovanog iznosa..ne znam..izmisli nesto zasto zakon nije propisao kaznu (jos ) :trk: :baba:

ajde cmok i javi nam.... :xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li mogu kako to rijesiti van suda, da neki odvjetnik posalje neki odstetni zahtjev il nesto slicno?

 

mozes, odes odvjetniku, a ovaj mu slozi nekakvo "prijetece" pisamce u kojem spominje parnice, troskove, kamate itd pa mu to posalje preporuceno.

 

rezultat ovisi o snalazenju tvog bivseg u ovim vodama, ako se snalazi i/ili ako ima koga pitati, prijetece pisamce zavrsi u kosu za smece.

 

odvjetnik ce ti to pisamce naplatiti po urnebesnoj tarifi, a trenutno logirana 30-godisnja odvjetnica ce se iscudjavati zasto ljudi ne vole odvjetnike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, jako si to pametno smislio... da čudit ću se jer mislim da nisu baš svi tako odvratni kao što ispada. Jako je bitan cilj, što stranka želi. Ako želi plašenje, osvetu i sl, a to stranke često žele, misliš li da bih sastavljanje takvih opomena i slušanje izvanpravnih gluposti poput kad su zadnji puta spavali, što je on njoj rekao prije nego što je zalupio vrata i sl trebala činiti besplatno? Tko voli nek' izvoli. Sve ima svoju cijenu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opomene nisu tako skupe kao što si ti naveo. Pogledaj tarifu u NN. A i tko bi stankama ugodio. Jednom sam tipu napisala žalbu protiv presude, nije imao love, ja se sažalila i naplatila mu umjesto 2.440,00 kn 610,00 kn, a kasnije je pričao: J...m ti ja odvjetnika kod kojeg žalba košta 610,00 kn, taj ništa ne valja! Moram li spomenuti da je uvažena? :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opomene nisu tako skupe kao što si ti naveo

 

vidim nije te problem dozvati u raspravu, barem ne kada treba braniti cast i ugled odvjetnicke struke ;-)

 

nisam naveo koliko kostaju opomene, samo sam rekao da je cijela tarifa suludo visoka.

 

koliko kosta opomena ili da budemo precizniji koliko kosta mijenjanje imena i adrese na spranci koja pored zaglavlja sadrzi jos 5 linija teksta, printanje i pecatiranje iste?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram li spomenuti da je uvažena?

 

e vidis, ovo je jako bitno. naime, kada majstoru platis izmjenu diskova i plocica na automobilu onda ces tu uslugu i dobiti skupa sa garancijom na rad i ugradjene dijelove.

 

kada odvjetniku platis sastavljanje zalbe, nitko ne garantira uspjeh te zalbe, eto to je zalba koja kosta toliko i toliko, pa sad dalje kako bog da...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada majstoru platis izmjenu diskova i plocica na automobilu onda ces tu uslugu i dobiti skupa sa garancijom na rad i ugradjene dijelove.

 

Generaliziras. Lijecnici isto izdaju jamstvene listove? Btw. znam i poneke majstore koji ti naplate jednu vrstu ulja, a u auto stave drugu. Na racunu jenaravno skuplja. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija