Jump to content

Isplata štete poslije podstanarstva


Despa

Preporučene objave

Ovako bio sam podstanar goinu i pol koje mi je plačao Investitor(mijenjao sam parcelu za stan) i sada nakon 6 mj investitor traži od mene 3000kn za štetu koja je napravljena u tome stanu. Dali sam ja njemu dužan to platiti? A kad smo izlazili iz tog istog stana pitao sam stanodavca koliko smo dužni za štetu rekao je ništa tj da će on to dogovoriti sa onim s kojim ima ugovor o podstanarstvu tj s mojim investitorom(ja taj ugovor između njih dvoje nisam nikada vidio,neznam kako glasi niti sam išta potpisivao). A zgrada u koju sam uselio još nije u cijelosti gotovo a rok je odavno prošao.(Piše u ortačkom ugovoru 6 do8mj ,a sad je već 2,5god)

 

Molim pomoć!!!!!!!!!

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi se dokazala šteta u stanu treba postojati zapisnik u kojem je navedeno da se stan daje na korištenje u ispravnom stanju i da su najmodavac i najmoprimac izvršili obilazak stana 3 puta i konstatirali svaki dio namještaja, instalacije, cijevi i prohodnosti kanalizacije, vrata i prozora, svega i svačega, jer bez toga štetu nije moguće dokazati.

 

Taj zapisnik mora biti i naveden u ugovoru pod stavkom gdje se navodi da najmodavac daje stan ispravan za stanovanje.

 

Mislim da je taj zahtjev samo blef kojim vam žele izbiti koju kunu iz džepa radi od ranije narušenih odnosa između vas i tog investitora.

 

To pitanje regulira Zakon o najmu stavova iz 1996. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa taj najmodavac je meni i sam rekao da se ja oko toga nemam što brinuti jer On ima ugovor s investitorom i da u ugovoru sve lijepo piše.

 

A sad druga je stvar što je investitor propao pojela ga recesija i nema novaca pa se hvata za slamku da dobi koju kunu.

 

 

A recite mi molim vas dali kod takvoh pregovora Ja mogu njemu tj investitoru predbaciti to što se zgrada radi več 2,5g a ne 6do8mj kako piše u ortačkom ugovoru? I dan danas zgrada nije dovršena u cijelosti. Ne da još nema samo papira već nema asfalta,gelendera po stubištu,završnog dijela po kući tj kulir i nravni papira nema. To se sve nekako odugovlaći.Dali ja to njemu kao investitoru mogu predbaciti?

Makar on meni govori da su to dvije različite stvari i da se to nemože uspoređivati! A tko će onda platiti razliku vremena po ortačkom ugovoru.(Dali sam u pravu?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija