Jump to content

prekid porodiljnog dopusta


aculo

Preporučene objave

na porodiljnom sam 1 godinu i 2 mj.,imam pravo na tri godine,,u radnom sam odnosu,,ali ima jedan problem,,zaposlena sam u firmi koja je u stečaju i ad se skroz gasi,,oni od mene traže da se odjavim sa zdravstva odnosno da prekinem porodiljni da mogu doć odradit otkazni rok od mjesec dana i kada to odradim da se ponovo vratim na porodiljni kao nezaposlena,,ja vas molim da mi kažete koja su moja prava i dali je to izvedivo... hvala

 

Odgovori Obriši

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Sličan problem!!! Trenutno sam na roditeljskom dopustu za 3.djete te ga imam pravo koristiti do 2.mj 2016.s obzirom na financijsku situaciju (1660,00 kn iznosi naknada ) htjela bih se vratiti na posao.Hzzo zahtjeva potvrdu poslodavca kad se mogu vratit na rad da bi mi prekinuli roditeljski dopust, a poslodavac mi je ukinuo radno mjesto i zatvorio izdvojeni pogon u kojem sam ja radila.S obzirom da sam kod istog poslodavca na neodređeno 12 g.i 6 mj. zelim otpremninu i isplatu otkaznog roka a neznam kako do toga???:tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.1. Najava i ostvarivanje prava zaposlenog roditelja

Članak 47.

(1) Zaposleni roditelj, koji u tijeku korištenja prava iz ovoga Zakona namjerava mijenjati način korištenja tog prava, obvezan je najmanje 30 dana prije nastanka te promjene ili prije ponovnog uspostavljanja neiskorištenoga pripadajućeg prava, pisano obavijestiti svog poslodavca o toj namjeri.

(2) Na pisanu obavijest iz stavka 1. ovoga članka poslodavac je dužan izdati pisanu izjavu o svojoj suglasnosti o iskazanoj namjeri zaposlenog roditelja, s mogućnošću neprihvaćanja te namjere za razdoblje od najviše 30 dana pod uvjetima utvrđenim propisima o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija