Jump to content

Ugovor o doživotnom uzdržavanju - dvije osobe


mmm_

Preporučene objave

Ovako.. pomažemo dvjema starijim osobama ( dvije sestre ), koje žive same, i one su odlčile da nam ostave svoj nekretninu (stan) pošto se brinemo za njih. Jedna od njih je vlasnica stana (1/1), te je već prije nekoliko godina napravila ugovor o dož. uzdr. na svoju sestru, tako da ako joj se što dogodi da njoj ostane stan, tj. razlog je što nitko za njih ne pita već 15 godina ( iako ima i kćeri i rodbinu ), i ne žele da nitko to ne dobije od njihove rodbine i da ne bi slučajno ovu drugu netko izbacio iz stana u slučaju da se nešto dogodi vlasnici.. E sad.. Što je sad za napravit da je to sigurno za nas, a da se poslje nitko ne umiješa ( od njihove rodbine ) i traži nešto..

Napraviti ugovor o uzdržavanju sa ovom sestrom koja kao nju uzdržava ? ili napraviti nešto sa ovom koja je vlasnica stana.. da bi svi bili sigurni..

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napravite ugovor o doživotnom uzdržavanju sa objema.

Ona koja je vlasnica stana (nisam shvatila koja je to, ali vidite prema stanju u zemljišnim knjigama) vama u trenutku svoje smrti ostavlja stan, i za jednu i za drugu ostavite pravo doživotnog stanovanja u stanu dok su žive (pravo osobne služnosti) tako da bez obzira koja umre prije, obje mogu do kraja života živjeti u tom stanu. I time su svi mirni i zaštićeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija