Jump to content

Prednost kod izdavanja Ugovora o radu


Dreamer34

Preporučene objave

U firmi (još uvijek državnoj) u tijeku je nova organizacija i obzirom da stupa nova sistematizacija, priprema se izdavanje Ugovora o radu radnicima. Postoji Ugovor između poslodavca i sindikata od prije par godina o kriterijima za izradu rang liste zaposlenika i određivanja tehnološkog viška.

Vezano uz to, ukida se moje radno mjesto, koje je imalo status nadređenog službenika (rad u podružnici, a ne u Zagrebu) i imenovanje je bilo od strane Predsjednika Uprave, ali se sistematizia NOVO RADNO MJESTO, vrlo sličnog naziva, sa istim opisom posla, ali Ugovor o radu izdaje Šef podružnice.

E sad, pošto sam bio u korektnim odnosima sa šefom sam mi je rekao da je dobio informacije iz Zagreba da bih mogao ići raditi u Zagreb. Na MANJU PLAĆU I PUTOVANJE > 80Km. I takav prijedlog je uputio u Zagreb.

 

E sad, kako ja na to ne pristajem, a on bi mogao ponuditi Ugovor o radu nekoj drugoj osobi (koja u biti i to forsira preko svojih veza u Zagrebu), koje su moje mogućnosti da se to ospori?

 

Obzirom da nisam pravne struke, a čini mi se da negdje stoji (ili je bilo) da za izdavanje Ugovora o radu prednost ima osoba koja je obavljala te poslove i prije, molio bih da mi odgovorite koje su moje mogućnosti za žalbu, ukoliko se to dogodi? razmišljao sam da uputim jedno pismo u kadrovsku u Zagreb da im objasnim situaciju, a prije toga sam ih namjeravao nazvati.

 

Molim za odgovor

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija