Jump to content

aneks ugovora o radu


tortica16

Preporučene objave

Poštovani,

 

napisali smo ugovor o radu za direktora, na nepuno radno vrijeme, i točno specificirali od-do kad radi. Zanima me da li mogu napraviti aneks ugovora te napisati da se to vrijeme ne primjenjuje na njega tj da ima klizno radno vrijeme, jer svaki dan radi u drugo vrijeme.... molim Vas pomoć kako da to napišemo tj kako da sastavim aneks ugovora??

 

hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima!

Novi sam forumaš i sad me interesira jedan detalj oko aneksa ugovora koji je napisao poslodavac obrta, a radnik potpisao. U ugovoru je radnik potpisao da 5 godina nakon prekida radnog odnosa neće izvršavati poslove koji su suspecificirani tim aneksom. Međutim, dvije godine nakon prekida radnog odnosa, taj je radnik počeo sa izradom i reklamiranjem tih "zabranjenih" proizvoda. Taj je obrt u međuvremenu pretvoren u poduzeće.Da li poslodavac može na temelju tog aneksa, koji nije ovjeren kod bilježnika već samo podpisan,zatražiti da se bivši djelatnik kazni za taj prekršaj? U aneksu je navedeno da je u tom slučaju dužan platiti 10 prosječnih osobnih dohodaka.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(1) Poslodavac i radnik mogu ugovoriti da se određeno vrijeme nakon prestanka ugovora o radu, radnik ne smije zaposliti kod druge osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem te da ne smije za svoj račun ili za račun treće osobe sklapati poslove kojima se natječe s poslodavcem (ugovorna zabrana natjecanja).

 

(2) Ugovor iz stavka 1. ovoga članka ne smije se zaključiti za razdoblje duže od dvije godine od dana prestanka radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija