Jump to content

kazna za dodavanje jointa?


mrkonja1984

Preporučene objave

Pozdrav,

imam pitanje u vezi moje situacije. Na InMusic festivalu sam se sreo sa skupinom frendova. Bilo nas je 5-6 i zapaljen je joint. Povukao sam dim i proslijedio frendu do mene. U tom trenutku dolazi inspektor u civilu i kaze :dajte meni dim. Frend mu doda joint, on ga ugasi i izvadi znacku. Od nas 5, kaze frendu koji je imao joint i meni da idemo s njim. Za mene je objasnjenje da je on vidio da sam ja dodao joint tipu do sebe. Za vrijem cekanja marice sam doznao da je bilo situacija gdje su kupili ljude iako nisu ni pušili nego sam bili u krugu u kojem se pušilo(a btw nisam testiran na nikakve droge). Nisam imao ni gram marihuane kod sebe, prvi put sam kaznjavan, student sam i nakon ispitivanja nisam potpisao nikakve papire koje su mi dali da potpisem. Trenutno cekam razvoj situacije i molim za savjet-koje bi korake trebao poduzeti, sto da radim..i eventualno koji je prognoza sto se kazne tice, tj. hocu li je moci izbjeci? Hvala, unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na ovom forumu se puno raspravljalo o slicnim slucajevima, pa se ocito ljudima vise neda pisati. pretrazi malo forum, pa ces sam donjeti neke zakljucke. uglavnom mogu prepricati svoj slucaj.

 

pali frend i ja s opuskom. opusak moj, njemu nasli jos jedan cijeli. frenda gonili prekrsajno (dobio 5000kn). moj slucaj je u postupku i kako sam shvatio sve ovisi o sudcu koji vodi taj slucaj. bio sam na saslusanju i od tada nema nikakvih novosti (proslo je 2 godine). uglavnom obicaj je da gone prekrsajno (znaci novcana kazna - nije odredjena, nego isto ovisi o procjeni sudca). postoji mogucnost da se prekrsaj proglasi beznacajnim djelom, onda mislim da nema ni novcane kazne. kod tebe je slucaj da stvarno nemas nista, tako da ovo sto pisem vise vrijedi za tvog frenda. nemam pojma za tebe, pa valjda nista. eventualno da ti netko napise kakva je sudska praksa u ZG (ja ne znam), jer npr. u Rijeci su jako blagi, dok su u Splitu strogi, itd.

 

P.S. aj ti reci na sta se trosi lova, da frajer seta koncertom i sacekuje ekipu s travom. prestrasno!!! cak je i bivsi ministar unutrasnjih poslova Sime Lucin predlagao u saboru da se marihuana treba barem dekriminalizirati, al sta nam vrijedi kad tamo sjede znamo vec kakvi!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija