Jump to content

Koji obrt otvoriti?


nancha

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Imam u vidu u skorije vrijeme otvoriti obrt samo nisam sigurna u koju kategoriju bih svrstala to što želim raditi..

 

Završila sam Tekstilno-tehnološki fakultet i u slobodno vrijeme bavim se umjetničkim stvaralaštvom. Željela bih nastaviti započeto na faksu a to je sitotisak na tekstil i sve druge materijale koji će mi biti predložak za umjetnički rad.

 

Budući da za početak nemam u vidu neku veliku proizvodnju, već više proizvodnja unikata i jedinstvenih serija, možda prodaja preko interneta ili nešto slično, ne znam gdje bih to svrstala da bude najefikasnije..

I da li uopće otvoriti obrt ili nešto drugo?

 

 

I još nešto-imam prebivalište u Zagrebu a boravište u dalmaciji gdje sam zaposlena. Da li mogu kao sjedište navesti boravište?

 

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možeš se raspitat na općini..ali koji god obrt da otvoriš moraš plačat sebi doprinose i još neka davanja...mislim da ti j enajpametnije biti član neke udruge s obzirom da se bavimo istom strukm a ja sam imala obrt i udrugu za takve cure kao ti..nebi ti u početku savjetovala obrt jer se nečeš pokriti..a i tako svi rade na crno pa što nebi i ti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu! :-) Znači postoji neka opcija gdje ne bih trebala sebi plačati doprinose-samostalna djelatnost? A što ako s vremenom prestanem raditi drugi posao?

 

Ne znam što je s umjetničkim obrtom.. Nigdje ne mogu naći podatak da li bi to što želim raditi se moglo svrstati u tu skupinu.. :misli:

 

Ti si kažeš imala udrugu? Više ne djeluje ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam kao objsnila hahaha....znači ovako i da si otvoriš obrt nebi si plačala davanja tj.doprinose ,ali neznam dali bi plaćala ostala davanja ... a sam.djelatnost to ničega nema i možeš ju otvoriti ako već di radiš.

a da prestanes raditi naravno da bi si morala plačati dopronise...a koja bi to bila vrsta obrta ...neznam ima ih na tone..to svakako trebas viditi na općini

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija