Jump to content

porodiljna naknada


miconja

Preporučene objave

molim vas pomoć!

zanima me što trebam napraviti, s obzirom da sam od 07.06.-21.06.2011.odradila otkazni rok i trenutno koristim godišnji odmor do 20.07.2011.,a u međuvremenu sam ostala trudna.kakva su sad moja prava i na kakvu porodiljnu naknadu imam pravo?imam više od godine dana neprekidnog rada u tom poduzeću.ako odem na komplikacije u trudnoći i otvorim bolovanje,da li ću primati naknadu kao zaposlena osoba?da li da odem na bolovanje prije isteka god.odmora? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš "otići" na bolovanje osim ako tako nešto ne preporuči ginekolog i tu preporuku ne usvoji doktor primarne zdravstvene zaštite i to iz medicinskih a ne socijalnih razloga, a ukoliko se tako nešto ipak dogodi za vrijeme trajanja radnog odnosa do završetka tog bolovanja imat ćeš pravo na naknadu plaće, dok ovaj drugi dio s rodiljnom naknadom izgleda bude ona od 1.663 kn nezaposlene osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

momentalno odi kod svog ginekologa i otvori komplikacije u trudnoći dok si jos na godisnjem... u koliko si bila u radnom odnos min.ja mislim 3 god(ako se ne varam) imaš pravo na osnovicu svoje plaće,sve do porodiljnog dopusta koji pčinje 25 dana prije termina poroda i traje do 6mj djeteovog života,nakon čega ide rodiljni dopust do prve gdine dijetetova života

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija