Jump to content

hitno molim odgovor - tjelesno oštečenje nakon moždanog udara


gestum

Preporučene objave

Moj prijatelj živi sam, i doživio je treški moždani udar, nakon čega je u invalidskoj mirovini sa 1700kn invalidske mirovine.

Cijela desna strana tijela mu je oduzeta.

Pri rješenju za invalidsku mirovinu nije mu određen stupanj tjelesnog oštećnja, što smo kasnije i zatražili, ali smo dobili odgovor da se taj stupanj uopće ne određuje.

Zanime me može li se dobiti kakva financijska sredstva s obzirom na njegovovo oštečenje tijela i gdje to zatražiti, te postoji li kakvi popusti pri registraciji automobila, te koje se sve mogućnosti tu mogu dobiti, te tko izdaje i na koji način se dobiva naljepnica za invalida za parking.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za utvrđivanje tjelesnog oštećenja podnosi se u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Podnosi se kao poseban zahtjev, dakle odvojen od zahtjeva za mirovinu, te kako se radi o dvije različite vrste prava iz mirovinskog osiguranja, rješenjem o priznanju prava na invalidsku mirovinu ne utvrđuje se stupanj tjelesnog oštećenja. Dakle, morate se obratiti HZMO-u i podnijeti zahtjev za tjelesno oštećenje i zahtjev za znak pristupačnosti (vezano uz naljepnicu za invalide).

 

Naknada zbog tjelesnog oštećenja određuje se samo ako je tjelesno oštećenje nastalo kao povreda na radu ili profesionalna bolest. Budući da se u ovom slučaju radi o moždanom udaru, smatram da nažalost neće biti naknade zbog tjelesnog oštećenja koju određuje HZMO.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moraš se javiti na hzmo,podnjeti zahtjev za priznavanje prava na naknadu zbog tjelesnog oštečenja ,te taj zahtjev plačaš 305 kuna.nakon toga te njihova komisija pozove na vještačenje,pregleda te njihov doktor (moraš ponjeti sa sobom sve papire o bolesti),te nako 20 dana dobiješ riješenje.Ja ču ti napisati šata piše u riješenju od moje kčeri..

1.-utvrđuje se postojanje tjelesnog oštečenja od 40 posto.-2.da prema nalazu i mišljenju ovlaštenog vještaka postoji tjelesno oštečenje..

3.buduči da je tjelesno oštečenje uzrokovano -bolešču osiguraniku ne pripada pravo na naknadu zbog tjelesnog oštećenja.

kada dobiješ riješenje o postotku oštečenja možeš otiči u bilo koju udrugu te se raspiati kako doći do ostalih prava,dole niže sam ti napisala.

znaći nema nikakve naknade,već imaš pravo na znak invalidnosti,manje troškove telefoniranja,niže cijene prometovih karata,ali tek ako dobiješ oštečenje od mislim 60 posto pa nadalje.nadam se da sam bila od pomoći. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija