Jump to content

kazna za parkiranje na kolni prilaz koji zakonski ne postoji


majapred

Preporučene objave

parkirala sam na jedno od parkirališnih mjesta ispred zgrade u kojoj stanujem koja su po cijelom komadu ulice popločena za parkiranje tipa "tko prvi stane njegovo je". no, novi susjed u kući prekoputa nas otuđio je komad popločenog parkirališnog mjesta ispred svog ulaza, bespravno ogradio šipkama i pozvao mi policiju. dobila sam kaznu za krivo parkiranje. otišla sam u ured za komunalno istambeno gospodarstvo, gdje su provjerili da dotični gospodin na toj adresi nema ishođenu dozvolu za kolni prilaz, te da ju je dužan zatražiti, te nakon dobivanje dozvole ima prava zauzeti taj komad parkirališnog mjesta. ovako je gospodin otuđio javnu površinu. s tim saznanjem uložim žalbu na kaznu, budem pozvana na sud, 4 ročišta je trajalo, moja se izjava apsolutno nije uvažavala, sudkinja je ignorirala činjenicu da ne postoji zakonski odobren kolni prilaz na tom dijelu, što bi značilo da mi se zakonski nije moglo napisati kazna za parkiranje na kolni prilaz, uvjeravala me da to nije ni bitno. saziva 4 ročišta, pozvan je međuostalom i dotični susjed koji je iznio hrpu laži u vezi cijelog događaja,no i dalje je njegova riječ bila sudkinji teža od mojete, a zajedno sa dotičnim susjedom (koji je inače odvjetnik) pokušavali me zaplašiti iznosom ovih sudskih troškova koje ću morati platiti i nagovarajući me da odustanem. uvjerena da sam u potunom pravu, predlažem tada da se zakaže još jedno ročište kako bi imala vremena ishoditi na pismeno dokaz iz komunalnog o nepostojanju tog kolnog prilaza i zakazuje se ročište za 6.6. kako sam kasnije saznala da taj dan sam obavezna na upisima za 1. razred, 2.6. u 9:48h sam nazvala ured te sudkinje (a imam i ovjereni ispis poziva od t-mobila) i odgodila mi je za 20.6. pojavim se sa pismenim dokazom 20.6., no sudkinja me uvjerava da se ne sjeća da sam zvala i odgodila raspravu, a kako se nisam pojavila 6.6. donesena je presuda bez mene koju ću dobiti kući i na koju nemam pravo žalbe :-? . što mi je činiti???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od suda je trebalo tražiti(na raspravi) da sud utvrdi činjenicu

dali je kolni prolaz doista kolni prolaz.

kao dokaz trebalo je priložiti sliku "kolnog prolaza"

ako stranci nije dozvoljeno da se brani

obranu je trebalo pisanim putem uručiti sudu(preporučeno i sa povratnicom ili predati u pisarnicu suda uz potvrdu o zaprimanju pismena.

odmah i hitno prije primitka presude

sudu dostaviti (u pisarnicu ili preporučenu i sa povratnicom )

svoju pisanu pobranu i potvrdu nadležnog tijela

kojom potvrđuju da "kolni prolaz" nije kolni prolaz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija