Jump to content

bolovanje i ugovor na određeno


nevistadidi

Preporučene objave

Poštovani,

 

radim u jednoj školi na zamjeni kolege koji je na bolovanju. Ugovor o radu na određeno vrijeme mi ističe 30.06.2011. Od nekih kolega iz kolektiva sam čula da mogu preko HZZ-a uzeti bolovanje prije isteka ugovora i to bolovanje u roku do 30 dana što će se upisati u radnu knjižicu kao radni staž pa me zanima je li to moguće?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po valjda stoti put ovdje, ne možeš "uzeti" bolovanje. Ocjenu o privremenoj nesposobnosti za rad donosi izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite sukladno s medicinskom indikacijom i obzirom na "slučajnu podudarnost" ovog što navodiš postoji velika vjerojatnost da tako nešto bude vrlo detaljno i proučeno od strane kontrolnih službi. No ukoliko tako nešto postoji i nesporno je, tada je točna informacija s kojom raspolažeš da isto može trajati još tih 30 dana od dana prestanka radnog odnosa, osim ukoliko se ne radi o privremenoj nesposobnosti za rad zbog posebnih razloga, primjerice ozljedi na radu ili tzv. komplikacijama za vrijeme trudnoće, tada ono traje dulje od tih 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu vam ističe i kolege su vas krivo informirali - vaše bolovanje, za koje god svrhe bilo neće produžiti taj radni odnos. Kolege brkaju otkaz ugovora za koji postoje neka ograničenja sa istekom ugovora, što je vaš slučaj. Kolegama koji žele "musti" državni proračun lažnim bolovanjima želim da ga netko izmuze prije njih, pa da i oni nemaju za plaće, zanima me hoće li i tada biti skloni takvim uputama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija