Jump to content

obračun naknade odvjetniku


partizanka

Preporučene objave

Moj otac vodi, kao tužitelj, parnični postupak već skoro pa 10 godina. Nedavno je povukao tužbu (neću navoditi priču) i dobio "troškovnik" obavljenih radnji od svoga odvjetnika. Ja sam si dala malo truda i pronašla tarife za obračun naknada, zatražila mišljenje frenda odvjetnika i zajedno smo zaključili da je tip obračunao sve radnje (tužba, podnesci, pristup na ročišta...) obavljene do 2004. po tarifi iz 2004. god. (NN 91/04), iako u Tbr.48 piše da se za radnje obavljene do stupanja na snagu tarife iz 2004. godine primjenjuju tarife iz NN 69/93, 87/93, 16/94 i 11/96.

Da li sam dobro protumačila način obračuna ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, da, jeste, i dobro da ste pogledali, jer na to imate pravo... svaka stranka treba dobiti na uvid obračun troškova. uglavnom, da ne duljim, do 05. srpnja 2004. godine radnje se obračunavaju prema "staroj" tarifi, a od tog datuma prema "novoj"...

slobodno mu to spomenite... moguće je da je neki novi vježbenik pravio obračun, pa nije bio upućen u to, a da odvjetnik nije provjerio, iako mi to zvuči prilično neozbiljno!

pozdrav! Silkwoman78

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na potvrdi mojih pretpostavki!

Napisala sam mu "prosvjedno pismo" navodeći svoju sumnju, a on mi je odgovorio da je obračun u skladu sa važećom tarifom, ne navodeći koja je to po njemu važeća tarifa. Isto tako, da ako mu ne platimo koliko je tražio da će to biti "na našu savjest". Ne mogu vjerovati da se poziva na savjest!? Da li ima smisla da ga prijavim odvjetničkoj komori ? U svakom slučaju, napravila sam svoj troškovnik (nije neka mudrost) i platiti ću mu koliko mu stvarno dugujem.

Hvala još jednom !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija