Jump to content

Prodaja auta bez kupoprodajnog ugovora


Dvopivar

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Molim pomoć u vezi jedne, kako sada vidim, velike gluposti koju sam napravio prije nešto manje od godinu dana. Naime, prodao sam auto jednom tipu koji ga je uredno platio i po tome pitanju nije bilo nikakvih problema, ali bez napravljenog kupoprodajnog ugovora, iz jednostavnog razloga što je kupac tvrdio kako se oko toga ne moramo posebno nalaziti te da će mi on poslati ispunjeni ugovor na kojemu samo moram ovjeriti potpis kod javnog bilježnika pa onda vratiti njemu, a onda će on napraviti prijenos. U svojoj beskonačnoj naivnosti i gluposti tako sam i postupio, da bi tip nakon nekoliko dana promijenio mobitel - jedino što znam o njemu je njegovo ime (dakle, čak niti prezime).

E sad - što se može učiniti u datoj situaciji? S autom nisu rađeni nikakvi prekršaji i nema neplaćenih kazni ni slično, ja se još uvijek nadam da je u pitanju samo njegova aljkavost i da će poslati taj ugovor kada istekne osiguranje, ali što ako to ne učini? Mogu li otkazati auto na MUP-u iako više nemam ni tablica ni dokumenata, ili ga prijaviti kao ukradenog, ili?...

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Naravno, pojavili su se problemi.

 

Danas je moja mater, na koju auto glasi, bila na policiji i pokušala to učniti, na što joj je žena rekla da ne može ništa bez dokumenata i da čeka jesen kad će na snagu stupiti novi zakon koji omogućuje odjavu auta bez dokumenata.

 

Naravno da nije ništa spominjala o kazni od... koliko ono??? 5 000 kn? Koja će, naravno, uredno doći, uopće ne sumnjam. Što sada? Što je s opcijom prijave krađe automobila, što i nije daleko od istine, u datim okolnostima?...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija